HomeTipyCo dělat, aby sádlo zůstalo měkké: tajný recept na solení

Co dělat, aby sádlo zůstalo měkké: tajný recept na solení

Sádlo je oblíbeným produktem mnoha Ukrajinců, proto se konzumuje nejen čerstvé, ale také předem nasolené.Dnes si povíme, jak sádlo naložit, aby bylo měkké a chutné.

Správně a rychle naložit sádlo není těžké.Existují různé způsoby, které vám umožní naložit chutné sádlo.Podívejme se na některé z nich.

A dříve jsme si řekli, jak solit maso, aby dlouho vydrželo.

Jak nasolit sádlo suchým způsobem

Před solením sádla nasucho není nutné sádlo umývat.K očištění výrobku od případných nečistot stačí ho důkladně oškrábat nožem.Pokud jste ho však umyli, nezapomeňte ho osušit, např. papírovými utěrkami.

Je vhodné nakrájet sádlo na menší kousky, aby se lépe solilo, a udělat řezy každých 4-6 cm.Poté ho ze všech stran vydatně osolte.Doporučuje se použít hrubě mletou kamennou sůl.Pro větší pikantnost lze sůl smíchat s jiným kořením, například s pepřem, a přidat bobkový list.Poté se vloží do misky nebo sáčku, uvnitř se ještě osolí a odnese do lednice.Po několika dnech je takové sádlo připraveno k použití.

Podle jiného receptu by se sádlo po potření solí a různým kořením mělo nechat tři nebo čtyři hodiny při pokojové teplotě, pak zabalit do voskového papíru, pak do fólie a poslat na několik dní do mrazáku.

Na jeden kilogram sádla je třeba gramů dvě stě gramů soli.Výrobek nesmíte přesolit – vstřebá tolik soli, kolik potřebuje.A je třeba si uvědomit, že takové sádlo je přípustné skladovat nejdéle po dobu jednoho měsíce.

Sádlo je také možné solit ve sklenici suchým způsobem.K tomu je třeba výrobek umýt, osušit a nakrájet na malé kousky, z nichž každý pak obalit v soli.Na dno sklenice nasypte sůl a vložte do ní nakrájené sádlo, přičemž každý kousek posypte další solí.Sklenici uzavřete a nechte ji pět dní v lednici.Na 700 gramů sádla potřebujete asi 5 polévkových lžic.lžic soli.

Solení chutného sádla je snadné / foto ua.depositphotos.com.

Jak naložit sádlo horkou metodou

Existuje rychlejší způsob, jak solit sádlo ve sklenici.K tomu 200 g sádla nakrájíme na tenké plátky, které nakonec i plánujeme podávat na stůl.Vlož ho do sklenice, přidej 3 polévkové lžíce.lžíce soli, několik jemně nasekaných stroužků česneku, černý pepř ve formě hrášku (asi lžička) a několik bobkových listů.To vše zalijeme vroucí vodou tak, aby voda zcela zakryla sádlo, přikryjeme pokličkou a počkáme, až výrobek vychladne.Sádlo se uvaří za 2-3 hodiny.

Jak solit sádlo ve slaném nálevu – recepty

Dalším způsobem, jak chutně nasolit sádlo, je připravit slaný nálev.K tomu převaříme litr vody, přidáme bobkový list, sůl, rozdrcenou hlavičku česneku a mletý pepř.Solný nálev nechte vychladnout a vložte do něj sádlo nakrájené na kousky.Po pěti dnech jej můžete vyjmout.

Zde je další recept na solení sádla v horkém nálevu.Na 700 gramů výrobku svaříme 1,5 litru vody a přidáme do ní takové koření:

  • čtyři bobkové listy.
  • 7 polévkových lžic.lžic soli.
  • pepř (10 hrášků).
  • 8 stroužků česneku nakrájených na plátky.
  • Tento nálev povařte dvě minuty a poté jím zalijte sádlo a přikryjte pokličkou nebo miskou.Když vychladne, přemístěte ho do chladničky a nechte ho tam tři dny.Poté sádlo vyjměte ze slaného nálevu, osušte ho papírovými utěrkami a potřete ho ze všech stran kořením, které se skládá z:

  • 1,5 lžičky mletého pepře.
  • 4 čajové lžičky soli.
  • 2 čajové lžičky papriky.
  • 6 rozdrcených stroužků česneku.
  • Sádlo zabalte do potravinářské fólie a pošlete na 24 hodin do mrazáku.Mimochodem, pro tuto variantu je lepší použít sádlo s vrstvou, například – bůček.

    Sádlo s vrstvou se hodí k naložení do horkého nálevu / foto ua.depositphotos.com.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments