HomeZahradničeníMedvědi se rostlin ani nedotknou: použijte cibulové slupky

Medvědi se rostlin ani nedotknou: použijte cibulové slupky

Medvědi jsou jedním z druhů hmyzu, který často navštěvuje zeleninové zahrady a způsobuje škody na úrodě.Pro zahrádkáře může být skutečnou nepříjemností, protože je obtížné je zničit a mohou se velmi rychle množit.Pokud jste se s ním na svém pozemku setkali, pak vězte, že existuje několik způsobů, jak medvěda ze zeleninové zahrady rychle odstranit.

Jaký je nejúčinnější prostředek proti medvědům? Na tuto otázku neexistuje odpověď.Proti hmyzu je nutné bojovat komplexně.

Jak se nadobro zbavit brouků – rady pro zahrádkáře

Prvním způsobem je použití pastí.Existuje mnoho různých pastí na medvědy, které si můžete koupit nebo sami vyrobit.

K přilákání medvědů se skvěle hodí láhve nebo sklenice naplněné pivem.K tomu slouží např:

  • Naplňte nádobu do jedné třetiny pivem.
  • Zakopejte do země tak, aby krk byl v úrovni země.
  • Díru zakryjte prknem, kusem linolea nebo něčím silným.
  • Přikryjte zeminou.
  • Měla by však být ponechána mezera, aby medvědi mohli po přičichnutí k pivu vlézt do nádoby.

    Druhým způsobem, jak odpuzovat medvědy, je vysadit v oblasti rostliny, jejichž zápach tohoto škůdce odpuzuje.

    Jak odpuzovat medvědy – lidové prostředky

    Podle mnoha zahrádkářů je nálev z cibulových slupek ideální volbou, pokud potřebujete pochopit, jak zničit medvědy v zeleninové zahradě.K tomu je třeba cibulové slupky zalít vodou v poměru 1:5 a trvat na tom 5 dní.Poté cibulovou vodou zalévejte lůžka.

    V boji proti broukům pomůže také parafín a písek.Na kilogram písku je třeba 50-70 ml parafínu.Tato směs by měla být rozptýlena po záhonech v množství 1 kg písku na 1 m2.Nákladné, ale, jak ujišťují pěstitelé dacha, účinné.

    Některé hospodyně se domnívají, že nejlepším lékem na medvědy jsou květiny vysazené na pozemku.Záhon zakryjte olší, aksamitníkem nebo třešní – případní škůdci budou bezhlavě utíkat.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments