Do jaké vody házet pohanku – studené, horké nebo zalít vařící vodou? Všechny hospodyně mají na tuto věc různé názory.Proto jsme se rozhodli zjistit, v jaké teplotě vody vařit pohanku, aby byla chutná i křehká.
Již dříve jsme vám prozradili, jak správně vařit pohanku – několik kulinářských lifehacků pro dokonalou kaši.
Do jaké vody pohanku házet – do studené, horké nebo vařící
Vařit pohanku ve studené vodě je možné, ale ne zcela správné, říkají zkušené hospodyňky.A tady je jejich vysvětlení.Jde o to, že když se pohanka hodí do studené vody, pohanková jádra povolí a kaše se stane lepkavou.A naopak – když se pohanka vhodí do vroucí vody, nerozptýlí se a pohanková kaše je drobivá.
Proto se doporučuje přidávat kroupy do vody až po jejím uvaření.Poté je třeba snížit teplotu na minimum a hrnec přikrýt pokličkou – kroupy by při varu neměly bublat.
Jakou vodou zalít pohanku na noc a jak ji pak uvařit
Zároveň byste měli pohanku předem namočit do studené vody.Namočené kroupy se uvaří mnohem rychleji.Ale zalít ji pak ještě lépe do vroucí vody.
Připomeňme si, že poměr pohanky a vody je 1:2,5.