Nádobí může být velmi nebezpečné pro vaše zdraví.Při výběru nového výrobku je velmi důležité věnovat pozornost materiálu, ze kterého je vyroben.Pamatujte, že krásné nádobí není vždy bezpečné.
Mnoho lidí se již velmi dobře naučilo, že nádobí na jedno použití je považováno za škodlivé.A je to skutečně pravda, protože plastové nádobí může být velmi škodlivé pro vaše zdraví, zejména pokud ho používáte, ignorujíce doporučení odborníků.
Které nádobí je nejškodlivější – co je důležité vědět
Odbornice na výživu a dietologii Irina Kalenská pojmenovala tři druhy nebezpečného nádobí:
Odbornice doporučuje řídit se jejími radami a zbavit se nádobí, které může být zdraví nebezpečné.Za škodlivé se považuje také melaminové nádobí a hliníkové nádobí.
Keramické nádobí patří k nejbezpečnějším
Nejbezpečnější nádobí je podle odborníků nádobí vyrobené z keramiky, jinými slovy ze sloučeniny hlíny a organických minerálů.Neodvápňuje se a takové nádobí při vysokých teplotách nevylučuje škodlivé látky.
Při výběru keramického nádobí dávejte přednost tomu, které je méně barevné a bez nátěru, protože barva může obsahovat toxické sloučeniny.