HomeTipyČím zalévat domácí květiny, aby rozkvetly: pomůže vám lék za pár haléřů

Čím zalévat domácí květiny, aby rozkvetly: pomůže vám lék za pár haléřů

Domácí květiny jsou nejlepším dekorativním prvkem, potěchou pro oči domácnosti a vizitkou hostitelky, protože rozkvetlé vázy rozhodně ukazují, že v domě panuje péče a pozitivní atmosféra.Co však dělat, když rozkvetlé domácí květiny již dlouho nevydaly poupata? Je třeba je přikrmit.

Čím zalévat květiny, aby hojně kvetly – kupte si kyselinu jantarovou

Mnoho hospodyněk neví, jaké hnojivo stimuluje kvetení, a proto kupují drahá hnojiva v obchodech.Často se však stává, že hnojivo z obchodu kvetení vůbec nestimuluje.Existuje prostředek z drogerie, který je vhodný pro výživu domácích květin.Nevyžaduje zvláštní výdaje a je univerzální.Můžete jím postříkat pokojové květiny pro posílení růstu a vyživovat kořeny rostlin.Jantarová kyselina chrání flóru před závažnými infekcemi a stimuluje růst květů.Kopřiva spouští procesy kvetení a pomáhá rostlině posilovat kořeny.

Hnojivo pro stimulaci kvetení – jak připravit hnojivo s kyselinou jantarovou

Nyní víte, čím krmit pokojové květiny, aby kvetly, ale musíte také znát správné poměry.K přípravě roztoku kyseliny jantarové budete potřebovat:

  • 5 litrů vody.
  • 1 gram práškové kyseliny jantarové.
  • Pokud jste si koupili kyselinu jantarovou v tabletách, není to nic hrozného.Stačí jedna taková tableta na 500 ml vody.Rozpusťte kyselinu jantarovou ve vodě a bezpečně s ní zalijte květiny.Tento roztok je vhodný jak pro hnojení kořenů, tak pro postřik.Je důležité si uvědomit, že hnojivo na bázi kyseliny jantarové by se nemělo skladovat déle než 3 dny.Pokud jste dlouho hledali odpověď na otázku, jaké hnojivo stimuluje kvetení, nyní máte k dispozici praktickou radu a můžete svým pokojovým rostlinám pomoci vykvést.

    Kromě postřiku a zálivky můžete listy rostlin otřít hadříkem namočeným v roztoku kyseliny jantarové.Hnojivo není třeba smývat.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments