HomeZahradničeníŽádná hnojiva ani chemikálie: to, co potřebujete pro bohaté kvetení orchidejí

Žádná hnojiva ani chemikálie: to, co potřebujete pro bohaté kvetení orchidejí

Orchideje mají dlouhou dobu kvetení, ale nekvetou příliš často.Vybrali jsme pro vás přírodní prostředky, které můžete použít, abyste se mohli těšit z květů orchidejí téměř po celý rok.

Již dříve jsme si řekli, proč byste neměli orchideje chovat doma, a také jak a kdy je přesazovat.

Čím zalévat orchideje, aby kvetly

To, co vaše orchidej potřebuje k bohatému kvetení, je draslík a vápník.Nemusíte běžet do obchodu pro doplňky, abyste jimi rostlinu nasytili.Klíčovou složku najdete v každé domácnosti.Rozdrťte vaječnou skořápku, svařte ji a nechte přes noc louhovat.Již ráno můžete orchidej řádně zalít.Zbytky domácího hnojiva můžete scedit a uložit do lednice.

Můžete také použít vodu po vaření rýže nebo brambor.V tomto případě by tekutina neměla být slaná ani horká.Taková voda dodá rostlinám fosfor.

Pokud žijete na venkově nebo máte přístup k domácímu kravskému mléku, je třeba vám pogratulovat.Tento bílý nápoj bude mít dobrý vliv na růst vašich orchidejí a bude působit proti plísním.Pro tento účel je třeba mléko trochu naředit vodou.Tento muškát byste neměli zneužívat, jinak můžete rostlině ublížit.

Až budete mít příště chuť na šálek zeleného čaje, dopřejte ho své orchideji.Stačí posypat půdu lístky jako hnojivo – budou fungovat jako přirozený zdroj dusíku.Zelený čaj byste měli používat přibližně jednou měsíčně během jara a léta.

Před zaléváním můžete také okyselit vodu.K tomu si vezměte např:

  • vodu – 1 litr.
  • kyselina citronová – 2 g nebo 1 lžička.citronová šťáva.
  • Příslušnou směsí lze orchideje postříkat nebo zalít.Jak často mám orchidej zalévat kyselinou citronovou? Nejméně ve čtrnáctidenních intervalech.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments