HomeTipyVyhodit se to nedá: co dělat, když kuřecí maso zapáchá

Vyhodit se to nedá: co dělat, když kuřecí maso zapáchá

Přemýšleli jste někdy, co dělat, když má kuřecí maso zápach? No, kromě myšlenky, že je čas ho vyhodit. Ve skutečnosti ale není vždy nutné uchýlit se k tak radikálnímu řešení.

Maso, které bylo dlouho v sáčku, se mohlo jednoduše ‚udusit‘, nebo po nákupu z nějakého důvodu podivně zapáchá po chlóru. Obecně platí, že pokud nejsou zjevné známky kažení výrobku, můžeme hovořit o tom, jak nepříjemný zápach u masa odstranit.

Kuře se udusilo v chladničce – co dělat

Maso se může ‚udusit‘, pokud je pevně zabaleno v polyethylenu a uloženo v chladničce.V kuchyni stejně budete mít něco, co pomůže odstranit špatnou chuť.Mohlo by to být např:

  • sůl.
  • hořčice.
  • ocet.
  • Česnek a mnoho dalších potravin.
  • Zdrojem nepříjemné chuti je s největší pravděpodobností tuk, takže první, co je třeba udělat, je zbavit se ho.Poté můžete přistoupit k samotnému masu.

    Roztok soli pomůže zbavit se mírného nepříjemného zápachu.Smíchejte sůl (dvě plné polévkové lžíce) a litr vody a kuře do roztoku na několik hodin vložte.Poté maso opláchněte v tekoucí vodě.Můžete přidat malou špetku manganu.

    Další možností je roztok heřmánku z lékárny.K tomu spařte polévkovou lžíci byliny ve sklenici vroucí vody, roztok zřeďte v litru studené vody a pak do něj vložte maso.

    Nepříjemný zápach v mase můžete odstranit jeho namočením do solného roztoku / foto ua.depositphotos.com.

    Pokud máte hořčici, obalte každý kousek masa a pošlete ho v misce přikryté potravinovou fólií na několik hodin do lednice.

    Podobně lze postupovat i s česnekem.Do kousků kuřete zapíchněte několik nasekaných stroužků a pár dalších – nasekejte, smíchejte se solí a černým pepřem a maso potřete.Poté vložíme do lednice.

    Když už jsme u toho jak odstranit zápach kuřete octem , nejjednodušší je smíchat ho s vodou v poměru lžíce na sklenici horké vody.Maso do ní vložte na 15 minut a poté opláchněte studenou vodou.Nebo přidáme lžíci octa do litru vody a namočíme na hodinu.

    Můžete také vzít kůru nebo šťávu z citronu a stolní ocet, který zředíte studenou vodou ve stejném poměru.

    Kromě toho lze maso marinovat.Vezmeme koření, vinný ocet, citronovou šťávu a suché víno, promícháme, přidáme maso tak, aby se marinádou obalilo, a necháme několik hodin v klidu na chladném místě.

    Pokud se kuře v lednici udusilo – znamená to, že nebylo správně skladováno / foto ua.depositphotos.com.

    Mimochodem, malý lifehack – pokud budete maso skladovat v potravinářském papíru nebo pergamenu a vložíte ubrousek namočený v solném roztoku – nepříjemný zápach se neobjeví.

    Odstranit zápach chlóru z kuřecího masa je však poměrně jednoduché – namočte ho na půl hodiny do obyčejné vody a poté opláchněte tekoucí vodou.Chlor nebo podobné složky se přidávají proto, aby se maso nekazilo.

    Jak zachránit zkažené kuře – zachraňte si zdraví

    Dobré čerstvé maso má narůžovělou barvu.Naproti tomu zkažené maso je šedavé a může mít žluté skvrny.Špatný výrobek je také lepkavý a slizký a má štiplavý, nepříjemný, kyselý zápach zkažených vajec nebo čpavku.

    Dobré čerstvé maso má růžovou barvu / foto ua.depositphotos.com.

    A pokud si dokážete odpovědět na otázku, jak se zbavit zápachu zkaženého masa, může to fungovat, ale nezachrání vás to před rizikem otravy.Takže nejlepší možnost – stále se takového výrobku zbavit.

    A k odstranění zápachu zkaženého masa v chladničce můžete použít obyčejnou sodu.Pokud ‚vůně‘ není silná – umístěte například vlhkou houbu se sodou na několik hodin na polici.Můžete také vložit aktivní uhlí.Je dobré na vybíjení zápachu kávy.

    Pokud je problém vážnější, budete muset lednici odmrazit a omýt roztokem jedlé sody (lžíce na litr teplé vody).K mytí lze použít také roztok octa (dvě polévkové lžíce na sklenici vody).

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments