HomeZahradničeníPo čem sázet papriky: obrovská úroda je zajištěna

Po čem sázet papriky: obrovská úroda je zajištěna

Blíží se období výsadby sazenic, a proto zahradníci a zahrádkáři začínají plánovat, kam umístí záhony s tou či onou zeleninou.Mnoho lidí si myslí, že nelze střídat záhony, jednoduše vysadí rostliny na stejné místo.To však není pravda, důležité je zejména střídat místo pěstování paprik.

Při zahradničení mnoho lidí slyšelo o pravidlech střídání plodin – systému pěstování zeleniny a ovoce na stejném pozemku.Záhony je třeba střídat.Ne všechny plodiny lze každoročně vysazovat na stejném místě.Střídání záhonů pomáhá vyhnout se mnoha chorobám, které plodiny napadají.Navíc tímto způsobem zmatete škůdce, kteří se na záhonech jednoduše nestihnou ‚usadit‘.

Nejlepší předchůdci pro papriky – po kterých můžete vysadit sazenice

Existují určité plodiny, po kterých je půda pro papriky nejpříznivější.Například papriky byste měli na svém pozemku rozhodně vysadit, pokud jste na něm dříve pěstovali obiloviny, trávy nebo luštěniny.

Papriky můžete vysadit po cuketách, okurkách a dokonce i po patisonech.Kromě toho papriky můžete a měli byste vysazovat po bílém zelí a květáku.Ty ‚nevysávají‘ ze země všechny důležité prvky, a proto záhony po nich zůstávají úrodné.

Papriky můžete vysazovat také po česneku a cibuli.Mají pozitivní vliv na úrodu.Zkušení agronomové se navíc domnívají, že papriky lze vysazovat po zelené nebo kořenové zelenině.

Existují také plodiny, které papriky nijak neovlivňují.Jinými slovy, můžete tuto zeleninu vysadit po nich, ale ‚předchozí sousedé‘ nijak neovlivní kvalitu půdy, ale budou na záhonu pouze ‚neutrálními hosty‘.Mezi takové plodiny patří stolní řepa, pozdní zelí, kukuřice a koření.

Odpovědí je, zda můžete po paprice vysadit papriku

Papriky jsou velmi náročné na půdu, proto není možné po nich na tento záhon znovu vysadit papriky.Kromě toho by se paprika neměla vysazovat po bramborách, rajčatech a physalis s lilkem.Z vyčerpané půdy budete jen těžko sklízet.Vyplatí se dát jí trochu odpočinku.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments