HomeTipyNemusíte běžet do obchodu: čím nahradit rajčatový protlak v boršči a dalších...

Nemusíte běžet do obchodu: čím nahradit rajčatový protlak v boršči a dalších pokrmech

Často se stává, že si při vaření uvědomíme, že jsme zapomněli koupit některé produkty.Samozřejmě se nám nechce jít do obchodu kvůli jednomu sáčku rajčatového protlaku, a co lze použít místo něj, je velkou otázkou.UNIAN vám poradí, čím můžete nahradit rajčatový protlak v pizze, boršči, dušeném zelí a dalších pokrmech.

Dříve jsme hovořili o tom, jak nahradit droždí v pečivu.

Lze nahradit rajčatový protlak adžikou – nejlepší alternativy

Ve skutečnosti existuje spousta náhrad rajčatového protlaku, ale ne všechny lze snadno použít.Zkušené hostitelky nazývají seznam nejúspěšnějších alternativ rajčatového protlaku:

  • kečup.
  • rajčatová omáčka.
  • pyré z čerstvých rajčat.
  • konzervovaná rajčata.
  • rajčatová šťáva.
  • Těchto pět výrobků je nejlepší volbou, pokud nevíte, zda můžete použít kečup místo rajčatového protlaku, nebo se snažíte připravit dresink z toho, co máte po ruce.

    Čím nahradit rajčatový protlak v pizze

    Při přípravě slavného italského pokrmu se nejčastěji používá omáčka na bázi rajčat.V ukrajinských reáliích je to samozřejmě rajčatový protlak, ale obecně platí, že pokud takový výrobek nemáte, lze ho snadno nahradit.Pokud nevíte, čím můžete rajčatový protlak v pizze nahradit, osmažte čerstvá rajčata na olivovém oleji, přidejte sůl, pepř, bazalku a provensálské bylinky.Voilá – lahodná omáčka na pizzu je hotová.

    Jak nahradit rajčatový protlak v boršči

    Pokud se rozhodnete připravit ukrajinské národní první jídlo, ale nemáte k dispozici rajčatový protlak, je ideální použít místo něj čerstvá rajčata.Lze je nakrájet a přidat na smažení, osolit, opepřit a vložit do hrnce s ostatními přísadami.Alternativou je rajčatová šťáva, ale mějte na paměti, že má tekutější konzistenci než pasta, takže vývaru nebo vody by mělo být méně než obvykle.

    Stejná varianta ‚funguje‘ i u dalších prvních pokrmů, takže teď už nebudete mít otázku, čím nahradit rajčatový protlak v jíšce.

    Čím nahradit rajčatový protlak v dušeném zelí

    Pro druhé pokrmy, jako je guláš nebo dušené zelí, je nejlepší používat pouze čerstvá rajčata nebo jejich protlak.Nepřemýšlejte o tom, zda lze rajčatový protlak v guláši nahradit kečupem – ten může pokrmu ‚dát‘ své koření, a to ne vždy vede k pozitivnímu výsledku.Abyste pochopili, jak nahradit rajčatový protlak v guláši, vyberte si šťavnatá rajčata, udělejte do nich zářezy a zalijte je vroucí vodou.Odstraňte slupku, zeleninu rozmačkejte vidličkou a přidejte do hrnce s masem nebo dušeným zelím.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments