Od pistácií se stejně jako od semínek těžko odtrhnete, ale je tu jedno ‚ale‘ – špatně se loupou.Někdy se k tomu, aby se ořechy dostaly ze skořápky, používají nehty a zuby.A to z dobrého důvodu – existují 3 snadné způsoby, jak pistácie otevřít, i když jsou zcela zavřené.
Jak správně loupat pistácie
Tyto metody jsou vlastně docela jednoduché, ale mnoho lidí o nich neví.Zde se dozvíte, jak pistácie otevřít:
Pistácii musíte vzít za část, kde je skořápka otevřená, a stisknout její strany co nejtěsněji – v důsledku toho se část uzavřené skořápky, která drží strany pohromadě, rozdělí.
Pokud jsou ořechy více zavřené než otevřené, postupujte jinak: vezměte polovinu skořápky (z již otevřeného ořechu) a použijte ji jako ‚otvírák‘.Půlku vložte do otvoru v pistáciích a otočte s ní jako s klíčem.Skořápka by měla zapadnout do otvoru napříč – jakmile se tak stane, snadno se otevře a ořech lze vyjmout.
Pokud potřebujete oloupat velké množství pistácií (např. na pečení), můžete použít mixér, abyste je udrželi čisté.
Za tímto účelem vložte pistácie a dva nebo tři vlašské ořechy do vysoké šlehací mísy.Poté ponořte mixér do mísy a zapněte jej asi na 3 minuty na minimální rychlost.Skořápky se od ořechů odtrhnou a skončí nahoře, zatímco oloupané pistácie zůstanou dole.
Pokud jsou pistácie zcela obalené, můžete ořechy ze skořápky dostat pomocí lisu na česnek.Musíte jej vložit dovnitř pistácie, přikrýt ji a lehce stisknout.V důsledku toho skořápka praskne.Zde je hlavní nepřehánět to, abyste nezískali ořechové drobky.
Již dříve jsme vám řekli, proč jíst pistácie a co se stane, když je budete konzumovat každý den.