HomeTipyJak oloupat pistácie za 3 minuty: jednoduché lifehacky

Jak oloupat pistácie za 3 minuty: jednoduché lifehacky

Od pistácií se stejně jako od semínek těžko odtrhnete, ale je tu jedno ‚ale‘ – špatně se loupou.Někdy se k tomu, aby se ořechy dostaly ze skořápky, používají nehty a zuby.A to z dobrého důvodu – existují 3 snadné způsoby, jak pistácie otevřít, i když jsou zcela zavřené.

Jak správně loupat pistácie

Tyto metody jsou vlastně docela jednoduché, ale mnoho lidí o nich neví.Zde se dozvíte, jak pistácie otevřít:

  • Jednou rukou.
  • Pistácii musíte vzít za část, kde je skořápka otevřená, a stisknout její strany co nejtěsněji – v důsledku toho se část uzavřené skořápky, která drží strany pohromadě, rozdělí.

  • Se skořápkou z jiné pistácie.
  • Pokud jsou ořechy více zavřené než otevřené, postupujte jinak: vezměte polovinu skořápky (z již otevřeného ořechu) a použijte ji jako ‚otvírák‘.Půlku vložte do otvoru v pistáciích a otočte s ní jako s klíčem.Skořápka by měla zapadnout do otvoru napříč – jakmile se tak stane, snadno se otevře a ořech lze vyjmout.

  • Pomocí mixéru a mlýnku na česnek.
  • Pokud potřebujete oloupat velké množství pistácií (např. na pečení), můžete použít mixér, abyste je udrželi čisté.

    Za tímto účelem vložte pistácie a dva nebo tři vlašské ořechy do vysoké šlehací mísy.Poté ponořte mixér do mísy a zapněte jej asi na 3 minuty na minimální rychlost.Skořápky se od ořechů odtrhnou a skončí nahoře, zatímco oloupané pistácie zůstanou dole.

    Pokud jsou pistácie zcela obalené, můžete ořechy ze skořápky dostat pomocí lisu na česnek.Musíte jej vložit dovnitř pistácie, přikrýt ji a lehce stisknout.V důsledku toho skořápka praskne.Zde je hlavní nepřehánět to, abyste nezískali ořechové drobky.

    Již dříve jsme vám řekli, proč jíst pistácie a co se stane, když je budete konzumovat každý den.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments