HomeZahradničeníBabička mi poradila, abych toto hnojivo vyrobila ze starého chleba: výsledek byl...

Babička mi poradila, abych toto hnojivo vyrobila ze starého chleba: výsledek byl úžasný

Chléb je hlavním produktem na stole mnoha Ukrajinců, ale málokdo ví, že se dá použít nejen k jídlu.Zkušení zahrádkáři naznačují, že hnojení starým chlebem (nebo dokonce plesnivým chlebem) je jedním z nejjednodušších způsobů, jak zvýšit výnosy.

  • Jaký je užitek hnojiva ze zatuchlého chleba – hlavní výhody.
  • Lze vyrobit hnojivo z chleba s plísní – přesná odpověď.
  • Bude hnojivo z černého chleba vhodné pro okurky.
  • Jak připravit hnojivo z chleba – podrobný recept.
  • K čemu je užitečné hnojivo z černého chleba – hlavní výhody

    Hlavním ‚plusem‘ takového hnojiva je přítomnost kvasinek ve složení, díky jejichž kvašení se uvolňuje oxid uhličitý.Působí příznivě na rostliny, zejména na ty, které se vyvíjejí v interiéru.

    Nálev z chleba jako hnojivo je nezbytný, chcete-li:

  • Stimulovat růst plodin.
  • Ničí patogenní houby a mikroorganismy.
  • prodlužují kořeny rostlin.
  • Zlepšení chuti plodů.
  • Zvýšit počet květů a vaječníků.
  • posílení rostlin před zimou.
  • stabilizovat imunitu.
  • Mimochodem, doplňky stravy na chléb mohou ‚zabít‘ i plísně na některých plodinách, například na jahodách.

    Důležitá nuance: kvasnice negativně ovlivňují půdu a ta se stává kyselejší.Proto je spolu s tímto hnojivem důležité použít další hnojivo, které stabilizuje úroveň kyselosti půdy.

    Zda je možné vyrobit hnojivo z chleba s plísní, je přesná odpověď

    Nezkušení zahrádkáři se obávají, že příliš starý chléb, na kterém se již začaly šířit spory hub, poškodí rostliny.Ve skutečnosti se není čeho bát – plíseň se pro výsadby stává antibiotikem, které chrání kořeny a likviduje některé patogeny.

    Ukazuje se tedy, že hnojivo můžete vyrobit ze suchého chleba jakéhokoli druhu, hlavní je nebrat výrobek bez kvasnic, ale s kypřícími látkami a barvivy, protože nebude k ničemu.

    Bude hnojivo pro okurky z černého chleba vhodné

    Hnojivo z chleba není univerzální volbou, pro některé plodiny je katastrofální.Existuje však seznam rostlin, které naopak potěší vzhledem i úrodou po takovémto ošetření:

  • okurky.
  • rajčata.
  • lilky.
  • dýně.
  • papriky.
  • Jahody a jahody.
  • To znamená, že hnojivo na chléb pro rajčata, okurky a další plodiny, které nyní aktivně rostou, je zcela vhodné.Chléb nelze použít jako hnojivo pro cibuli, česnek a brambory.

    Jak připravit hnojivo z chleba – podrobný recept

    DŮLEŽITÉ: před přípravou hnojiva se ujistěte, že sazenice není nemocná nebo poškozená hmyzem, jinak hrozí, že ji ještě více poškodíte.

    Prozradíme vám, jak si vyrobit hnojivo z chleba, které změní vaše rostliny k nepoznání:

  • Vložte starý chléb do hluboké plastové nádoby.
  • zalijte ho teplou vodou.
  • Přikryjte pokličkou, vložte tlakový hrnec.
  • Pokrm uložte na teplé místo na 1-2 týdny.
  • Počkejte, dokud se neobjeví bílá pěna a ostrý zápach.
  • infuzi zřeďte vodou v poměru 50\50.
  • zbytek chleba vyhoďte.
  • Toto chlebové hnojivo pro okurky nebo rajčata aplikujte buď listovou aplikací, nebo pod kořeny – jak je libo.

    Alternativní variantou hnojení je hnojivo z chleba a jódu.Připravuje se podle stejného receptu jako výše popsaný, ale navíc je třeba přidat 10 ml jódu na kbelík nálevu, roztok pak lze stříkat na listy nebo zalévat pod kořen.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments