Home Tipy Zda je lepší cibuli nakrájet na řízky, nebo nastrouhat: toto tajemství znají...

Zda je lepší cibuli nakrájet na řízky, nebo nastrouhat: toto tajemství znají jen opravdové hospodyňky

0

Kotlety jsou jedním z nejčastějších pokrmů na stolech Ukrajinců.Existuje tolik receptů, kolik je hostitelek.Někteří do nich přidávají brambory, jiní si řízky bez přidání chleba namočeného v kefíru ani nepředstaví.Často však každý z těchto receptů spojuje jedna ingredience – cibule.

UNIAN vám prozradí, proč je cibule do řízků potřeba a jak ji nejlépe přidat.

Jak přidat cibuli do mletého masa

Pokud jde o otázku, zda můžete cibuli nakrájet do řízků, odpověď zní, že musíte.Ujasněme si, k čemu je cibule v řízcích potřeba? Je nezbytná pro šťavnatost řízků a vazbu mletého masa.Právě cibule zabraňuje tomu, aby se řízky při smažení na pánvi rozpadly.

Přejděme k neméně důležitému bodu – kolik cibule přidat do mletého masa.Jedna cibule na porci řízků nemusí stačit, protože každý má jiné množství mletého masa a samotná cibule není stejně těžká.Doporučujeme provádět výpočty na základě gramů.Babiččino tajemství dokonalé chuti řízků spočívá v tomto poměru: 300 gramů cibule na kilogram mletého masa.Pak se z vašich řízků zblázní úplně každý.

Jak přidat cibuli do řízků – nakrájet nebo nastrouhat

Zda se cibule při přípravě řízků může strouhat, je otázka, kterou si položil snad každý.Kuchaři říkají, že záleží na tom, jaký druh mletého masa použijete.Pokud se řízky smaží z obyčejného mletého masa, pro získání šťavnatosti a homogenní struktury kuchaři radí použít struhadlo.

Když už mluvíme o tom, zda můžete strouhat cibuli, podělme se o užitečný hack: Chcete-li získat dokonalou strukturu mletého masa, použijte jemné struhadlo.Tímto způsobem se vaše cibule doslova promění v kaši a pustí spoustu šťávy.Zaručeně chutné řízky.

Pokud však připravujete kotlety z mletého masa, měli byste cibuli ještě nakrájet.Neexistuje shoda v tom, jak nejlépe cibuli do řízků krájet.Někdo ji krájí na kostičky, někdo na proužky a někteří ji nakrájejí téměř na kaši.Hlavní je si zapamatovat, že pokud cibuli do řízků nakrájíte spíše nahrubo, nebhodimomo je dávat dušené pod pokličkou.Tak budou šťavnaté a voňavé a cibule nebude křupat v ústech a kontrastovat s měkkým masem.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version