HomeZahradničeníZalévejte květiny touto kouzelnou vodou: překvapí vás svou krásou

Zalévejte květiny touto kouzelnou vodou: překvapí vás svou krásou

Mnohé hostitelky ani netuší, že voda po uvaření červené řepy pro rostliny má neuvěřitelnou vlastnost.Ne každý však ví, k čemu je voda z červené řepy užitečná a jak ji správně připravit.Takže: zahrádkáři odhalili všechna tajemství, díky kterým budete mít ze svých rostlin radost.

K čemu je užitečná řepná voda – hlavní vlastnosti

Tato voda má minerální látky – draslík, hořčík, fosfor, mangan a fluor, které mají pozitivní vliv na květiny.S její pomocí budou rychleji růst a sníží se riziko onemocnění.Je však důležité vědět, že touto vodou lze zalévat pouze rostliny, které vytvářejí květy a plody.

Které květiny lze zalévat řepnou vodou:

⦁ fialky,.

⦁ muškáty,.

⦁ bigonie,.

⦁ kalanchoe,.

⦁ aloe,.

⦁ croton,.

⦁ dracaena.

Důležité: Sukulenty, kaktusy, orchideje a azalky by se neměly zalévat řepnou vodou, protože byste je mohli ‚zabít‘.

Čím zalévat květiny, aby rychleji rostly – lék za milion

Nejprve je třeba oloupat červenou řepu a nakrájet ji na kousky.Naplňte ji vodou a přiveďte k varu.Po uvaření snižte teplotu a nechte ji na sporáku, dokud není zcela uvařená.Poté nechte vodu vychladnout a zeleninu z ní vyjměte.Důležité: vodu z červené řepy byste měli uchovávat pouze v chladničce.

Pokud nevíte, co s vodou, ve které se řepa vařila, dále, pak je zde vše jednoduché.Zřeďte ji tekoucí vodou v poměru 1:1 a přidejte trochu sladidla.Poté můžete květiny bez obav zalévat.

Zkušení zahradníci doporučují provádět tuto činnost maximálně jednou týdně a rozhodně ne v době květu.Při zalévání buďte opatrní, voda z řepy by se neměla dostat na květy a plody.

Jak vidíte, vše důmyslné je jednoduché.Vyrobte si takový roztok z červené řepy a hned uvidíte, že vaše rostliny budou ještě krásnější a zdravější.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments