HomeTipyZajímavá fakta o pivu: škodlivost a prospěšnost tohoto nápoje a kolik ho...

Zajímavá fakta o pivu: škodlivost a prospěšnost tohoto nápoje a kolik ho můžete denně vypít

Dne 20. února se na Ukrajině i ve světě slaví Den alkoholiků.Ve skutečnosti tento svátek vůbec není důvodem k pití, protože byl vytvořen za jiným účelem.Světový den alkoholiků je oslavou těch, kterým se podařilo vymanit ze spárů závislosti, včetně závislosti na pivu.

Názory na pivo se však velmi různí.Zastánci střízlivosti tvrdí, že pivo je stejně škodlivé jako jakýkoli jiný alkohol.Trvají na faktech: pivo dělá z muže ženu a naopak, navíc alkoholismus z piva nikdo nezruší.Příznivci opojného nápoje naopak uvádějí spoustu pozitivních aspektů konzumace piva a dokonce cvičí pivní jógu.

  • Jak je pivo užitečné – pozitivní stránky.
  • Škodlivost piva – zákeřné složení nápoje.
  • Škodlivost piva pro muže a ženy.
  • Proč se po pivu tloustne a jak se mu vyhnout.
  • Znamená nealkoholické pivo neškodné?
  • Kdo by neměl pít pivo kategoricky.
  • Dříve jsme si řekli, co je zdravější než víno nebo pivo a kde je méně kalorií.

    Co je na pivu dobré – pozitivní stránky

    Proč byste měli konzumovat pivo / sport-express.ru

    Japonští vědci zjistili, že pivo obsahuje xanthohumol, látku, která chrání lidi před rakovinou a chrání mozek před změnami souvisejícími s věkem.Kromě toho pivo odstraňuje z těla hliník a při pravidelném užívání snižuje pravděpodobnost vzniku ledvinových kamenů.Nápoj obsahuje draslík, hořčík, fosfor, zinek, železo, měď, vitaminy B1 a B2 (v litru piva – 50 % denní normy), vitamin C (v litru – 70 % denní normy).Navíc doplňuje kyselinu listovou a kyselinu nikotinovou.

    Chmel a ječmen obsahují křemík, který zachovává hustotu kostí, pružnost kloubů a má pozitivní vliv na mozek.Má to však háček – proces kvašení snižuje množství užitečných látek a pivo pak působí naopak destruktivně.

    Škodlivost piva spočívá v zákeřném složení nápoje

    Vedle prospěšných látek se v něm vyskytují i látky škodlivé: sirupy, aldehydy, estery a metanol.Právě kvůli nim se člověk cítí opilý (zhoršená koordinace, zmatenost).Při pravidelném užívání se objevují příznaky alkoholismu.Zvyšuje se úzkost, objevuje se třes rukou, lenost, agresivita, zákeřnost, zpomalené reakce.

    Kobalt v pivu vede k srdečnímu selhání bez ohledu na věk.

    Škodlivost piva pro muže a ženy

    Pivo pijte opatrně / depositphotos.com

    Fytohormony ve složení nápoje vedou ke změnám v těle.Muž se mění v ženu: zvětšuje se břicho, rostou prsní žlázy, svaly ztrácejí tonus.Muž stárne rychleji, spermie se stávají neaktivními, jejich počet se snižuje.

    Klesá libido, začínají problémy s erekcí, nakonec nastupuje impotence.

    Ženám se také mění vzhled: objevují se kníry, kůže získává zemitou barvu a na obličeji jsou vidět kapiláry.Hlas se stává hrubým a postava hranatou.Velké množství piva ve stravě vede k nepravidelnosti menstruace a problémům s početím dětí.

    Ženy, které trpí alkoholismem u piva, mají vyšší pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu než ostatní.

    Proč se po pivu tloustne a jak se mu vyhnout

    Vznik ‚pivního břicha‘ je u mužů běžným jevem.Není však normou.

    Pokud se udržuje v mezích, má lehké pivo pozitivní účinek:

  • Zlepšuje trávicí procesy;
  • Stimuluje sekreci žaludečních šťáv.
  • pomáhá trávit potravu.
  • urychluje metabolismus.
  • Tmavé pivo má podobný obsah kalorií jako odstředěné mléko nebo jakýkoli sycený nápoj.Častěji než pivo nám nepřidává na váze pivo, ale pochutiny: sušené ryby, hranolky a ořechy.Oxid uhličitý a kvasnice rozšiřují žaludek, zatímco alkohol dráždí trávicí receptory a blokuje centra sytosti.To je důvod, proč máme chuť na jídlo.

    Znamená nealkoholický neškodný?

    Označení ‚0%‘ na plechovce piva je klamavé.Ve složení je přítomno malé množství alkoholu – přibližně 1,5 %.To znamená, že účinky na organismus budou stejné, jen v menším měřítku.Nealkoholické pivo navíc obsahuje více kobaltu, a to je zátěž pro kardiovaskulární systém.

    Kdo by neměl pivo kategoricky pít

    Komu je pivo kontraindikováno / depositphotos.com

  • Děti a dospívající mladší 18 let.
  • Těhotným ženám (ignorování rady může ovlivnit predispozice dítěte k alkoholismu).
  • Při plánování těhotenství.
  • během kojení.
  • osoby trpící onemocněním trávicího traktu, cukrovkou, kardiovaskulárními chorobami.
  • Všichni ostatní lidé se mohou potěšit ‚pěnou‘, ale v rámci normy: pro muže – 1 litr, pro ženy – 500 ml.Denně byste to samozřejmě dělat neměli.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments