HomeTipyVýživné a zdravé: jak uvařit pšeničnou kaši na vodě nebo mléce

Výživné a zdravé: jak uvařit pšeničnou kaši na vodě nebo mléce

Odborníci na výživu tvrdí, že pšeničná kaše je velmi užitečná nejen pro sportovce (díky biotinu v jejím složení), ale i pro všechny ostatní lidi.Její pravidelnou konzumací si můžete zlepšit paměť, zrychlit činnost mozku, zvýšit výkonnost a koncentraci.Pšeničná kaše má navíc pozitivní vliv na srážlivost krve a podporuje hojení ran.

  • Jak správně propláchnout pšeničnou kaši – přípravná fáze.
  • Jak uvařit pšeničnou kaši na vodě v hrnci – recept.
  • Jak uvařit pšeničnou kaši v multicookeru – technologie.
  • Jak uvařit pšeničnou kaši – poměry a čas pro troubu.
  • UNIAN vám poradí, jak uvařit pšeničnou kaši na vodě drobenku a neméně chutnou – na mléce.

    Jak správně propláchnout pšeničnou kaši – přípravná fáze

    Abyste mohli uvařit chutnou kaši, je třeba ji správně připravit.Obiloviny několikrát propláchněte pod tekoucí vodou, dokud není tekutina čirá.Poté se rozhodněte, zda budete kaši vařit s vodou nebo s mlékem.

    Nesladkou kaši je nejlepší připravit s vodou, ale pro sladký pokrm doporučujeme použít mléko nebo směs mléka a vody.Zpravidla platí, že na 1 šálek krupice byste měli vzít 3 šálky tekutiny, pokud máte rádi viskózní strukturu, a pro drobivou kaši postačí 2 šálky vody nebo mléka.

    Jak uvařit pšeničnou kaši na vodě v hrnci – recept

    Je třeba vzít potřebné množství krup, nasypat je do hrnce, zalít studenou vodou nebo mlékem.Vařte kaši, dokud nepřijde k varu, pak snižte teplotu a vařte ji 20-30 minut, dokud nezhoustne.Odstavte pánev z ohně a nechte kaši 15-20 minut pod pokličkou louhovat.Misku můžete navíc zabalit do teplé utěrky.

    Jak uvařit pšeničnou kaši v multivarku – technologie

    Vložte pšeničnou krupici do mísy multivaku, zalijte mlékem nebo vodou, zvolte režim ‚Kaše‘ nebo ‚Krupice‘ a vařte 35 minut.Kromě toho můžete na 5-10 minut zapnout režim ‚Ohřívání‘, aby byla kaše lepší.

    Pokud chcete do kaše použít nějaké přísady, zatlačte na stupeň její sladkosti.Pro neslazený pokrm je optimální udělat jíšku z cibule a mrkve, přidat sůl a bylinky.Sladká kaše bude chutnější, pokud do ní přidáte trochu másla, skořice, kondenzovaného mléka nebo medu.

    Jak uvařit pšeničnou kaši – poměry a doba pečení

    Vezměte nádobu, kterou lze vložit do trouby, nasypte do ní kroupy a poté mléko nebo vodu.Předehřejte troubu na 200 °C a pečte bez pokličky 30-40 minut.Snižte teplotu a pokračujte v pečení kaše dalších 10-15 minut.Ochutnejte kaši – pokud je stále tvrdá, dolijte tekutinu, vypněte troubu a nechte pokrm v ní dojít.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments