Home Tipy Vystavujete se riziku: proč byste neměli přidávat do čaje med místo cukru

Vystavujete se riziku: proč byste neměli přidávat do čaje med místo cukru

0

V touze zhubnout nebo se vzdát cukru na cestě ke zdravé výživě vyvstává otázka, čím ho nahradit.Úplně první alternativou, kterou většina z nás zmíní, je med.

Dříve jsme si řekli, zda můžete jíst starý med, a dnes si povíme, zda můžete med používat místo cukru.

Na ukrajinském trhu najdete téměř jakýkoli med, protože včelařství je u nás poměrně rozvinuté.Mezi nejoblíbenější patří pohankový, akátový a lipový med.Poměrně často se tyto druhy medu snaží nahradit cukr.Ano, je med místo cukru opravdu užitečný?

Co je horší než med nebo cukr?

Odborníci na výživu potvrzují, že med je zdravou alternativou cukru, ale existují nuance.Je nepravděpodobné, že byste zhubli tím, že budete jíst med místo cukru.Faktem je, že med i cukr obsahují rychlé sacharidy, a proto se jejich kalorický obsah výrazně neliší.

Mimochodem, někdy mohou realizátoři vydávat spálený cukr za med.Buďte opatrní a vybírejte tento výrobek pečlivěji.

Med v čaji nebo pečivu – je bezpečný

Poměrně často přidáváme med místo cukru do pečiva nebo med místo cukru do čaje.A pro mnoho lidí se to stalo normou.Je však v každém případě možné nahradit cukr medem? Vyplatí se pochopit složení medu.

Přírodní med obsahuje enzymy.Ty pocházejí z květních nektarů a slin včel.Právě tyto enzymy způsobují, že med vydrží tak dlouho, protože blokují růst bakterií a plísní.Enzymy v medu žijí pouze po dobu jeho skladování na chladném místě bez přímého slunečního záření.

Při tepelném zpracování se enzymy v medu ničí a místo nich se objevuje nebezpečný karcinogen.Tento proces začíná již při teplotě +35 °C.Proto je pro tělo bezpečné konzumovat med, který nebyl tepelně zpracován.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version