Home Tipy Vložte ji do vody při vaření vajec: skořápky zůstanou neporušené

Vložte ji do vody při vaření vajec: skořápky zůstanou neporušené

0

Stává se, že vaření a loupání vajec přináší jen zklamání.Málokdo má rád, když vejce prasknou, a je prostě nereálné je oloupat ‚pěkně‘, bez odtrhávání kousků bílku.

Jak vařit vejce – základní pravidla

K vaření, stejně jako k použití v jídle v jakékoli jiné podobě, jsou však nutná pouze čerstvá vejce.Doporučuje se je předem umýt.Vejce vložte do hrnce se studenou vodou (ano, ano, házet vejce do vroucí vody není dobrý nápad).

Chcete-li uvařit vejce na měkko, vařte je 4 až 5 minut.Chcete-li je udržet měkká, ale o něco pevnější, prodlužte dobu varu na 6 minut.Vejce na tvrdo by se měla vařit 7 minut, a pokud chcete mít velmi pevný žloutek, taktujte na 9 minut.Mnoho lidí se přou o správný způsob vaření vajec a počítání času.Ukázalo se, že je to jednoduché – musíte to udělat od okamžiku, kdy voda začne vřít.

Jak vařit vejce, aby nepraskla – hlavní a nejjednodušší tajemství

Někdy vejce prasknou, i když je nevkládáme do vroucí vody, ale do studené.Mnoho hospodyněk už ví, co se má při vaření vajec dávat do vody, ale ne vždy se o toto tajemství podělí.Nyní však žádné tajemství neexistuje.Pomůže vám plátek citronu.

Citron nebo citronová šťáva při vaření vajec zabraňuje praskání skořápek.Čištění vajec po jejich uvaření je skutečným požitkem.Skořápky jdou snadno a krásně dolů, vejce jsou hladká a lesklá.Stačí do vody s vejci vložit plátek citronu nebo nalít trochu citronové šťávy a výsledek vás překvapí.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version