Home Tipy Vaření zabíjí chuť: jak správně vařit kávu

Vaření zabíjí chuť: jak správně vařit kávu

0

Aromatická káva už dávno není jen osvěžujícím nápojem a stala se součástí určitého rituálu.Mnoho lidí dbá jak na výběr kávy, tak na způsob její přípravy.

V tomto článku vám UNIAN prozradí, jak nejlépe aromatický nápoj uvařit a proč by se instantní káva neměla zalévat vroucí vodou.

Tajemství instantní kávy

Odpověď na otázku, proč byste neměli kávu vařit, je velmi jednoduchá: příliš horká voda zesiluje aroma a chuť nepřirozených přísad v produktu.

Lze tedy instantní kávu vařit ve studené vodě? Vezměte v úvahu schéma, které vám vysvětlí, jak správně zalévat instantní kávu.

  1. Obsah sáčku nasypte do šálku.
  2. Přidejte jednu polévkovou lžíci studené vody.
  3. Promíchejte.
  4. Teprve poté přidáme horkou vodu.

Při tomto způsobu se chuť kávy rozvine mnohem lépe a jemněji.

Foto: gettyimages.com.

Jak připravit mletou kávu

Pokud nemáte kávovar nebo turbo, můžete si připravit mletou kávu do obyčejného šálku.Je lepší ji předehřát propláchnutím vroucí vodou.

  1. Mletou kávu nasypte do nádoby.
  2. Zalijte ji horkou vodou.
  3. Přikryjte horní část speciálním víkem nebo talířem.
  4. Nechte několik minut louhovat.

Pokud mletou kávu zalijete vroucí vodou a ihned vypijete, pocítíte, že se její chuť zhorší.Je lepší nechat aroma a chuť rozvinout tím, že chvíli počkáte.

Odborníci doporučují vařit kávu při teplotách mezi 90 a 96 °C.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version