Aromatická káva už dávno není jen osvěžujícím nápojem a stala se součástí určitého rituálu.Mnoho lidí dbá jak na výběr kávy, tak na způsob její přípravy.
V tomto článku vám UNIAN prozradí, jak nejlépe aromatický nápoj uvařit a proč by se instantní káva neměla zalévat vroucí vodou.
Tajemství instantní kávy
Odpověď na otázku, proč byste neměli kávu vařit, je velmi jednoduchá: příliš horká voda zesiluje aroma a chuť nepřirozených přísad v produktu.
Lze tedy instantní kávu vařit ve studené vodě? Vezměte v úvahu schéma, které vám vysvětlí, jak správně zalévat instantní kávu.
- Obsah sáčku nasypte do šálku.
- Přidejte jednu polévkovou lžíci studené vody.
- Promíchejte.
- Teprve poté přidáme horkou vodu.
Při tomto způsobu se chuť kávy rozvine mnohem lépe a jemněji.
Foto: gettyimages.com.
Jak připravit mletou kávu
Pokud nemáte kávovar nebo turbo, můžete si připravit mletou kávu do obyčejného šálku.Je lepší ji předehřát propláchnutím vroucí vodou.
- Mletou kávu nasypte do nádoby.
- Zalijte ji horkou vodou.
- Přikryjte horní část speciálním víkem nebo talířem.
- Nechte několik minut louhovat.
Pokud mletou kávu zalijete vroucí vodou a ihned vypijete, pocítíte, že se její chuť zhorší.Je lepší nechat aroma a chuť rozvinout tím, že chvíli počkáte.
Odborníci doporučují vařit kávu při teplotách mezi 90 a 96 °C.