HomeKulinářské receptyTipy na snadné domácí alkoholické a nealkoholické koktejly na Silvestra

Tipy na snadné domácí alkoholické a nealkoholické koktejly na Silvestra

Chutné nápoje jsou nezbytnou součástí silvestrovské i vánoční noci. Zkuste se letos překvapit inovacemi výrobků a připravte si na firemní oslavu konce roku chutné a zajímavé alkoholické i nealkoholické nápoje. Určitě budete náležitě odměněni.

Kančarská kuchyně

Na tomto klasickém kubánském nápoji si pochutnají milovníci kvalitního rumu. Kombinuje rum, med, limetky a nejlepší chutě úrodné Kuby, které nápoji dodávají sametovou jemnost. Někteří tvrdí, že jej Kubánci vymysleli, aby lépe snášeli tíhu a útrapy desetileté války, která trvala od roku 1968 do roku 1978.

Do šejkru nalijte 50 ml bílého rumu (nejlépe Havana Club 7 Años), 25 ml limetkové šťávy a 25 ml medové vody. Přísady důkladně promíchejte, poté nalijte do sklenic o větším průměru a doplňte ledem. Nakonec položte osminku limetky na vrchol nápoje.

Zvláštní kapitola

S dalším nápojem na těchto stránkách můžete udržovat společnost v kubánské atmosféře a rytmu. Do šejkru nalijte 40 mililitrů kvalitního rumu Havana, 10 mililitrů cukrového sirupu, 10 mililitrů citronové šťávy a 80 mililitrů jablečného džusu. Poté ingredience důkladně promíchejte a nalijte do sklenice s ledem. Nakonec do nápoje přidejte kousek nalámané skořice a osminku limetky.

Poskytněte svým hostům zajímavý nealkoholický nápoj

Není vyloučeno, že budete muset připravit pro hosty, kteří během svátečního období nekonzumují alkohol. Minerální voda, džus nebo čaj nejsou jedinými možnostmi, které lze dětem podávat. Můžete být mnohem neobvyklejší!

Svěží mojito

Do vysoké sklenice dejte jednu lžičku třtinového cukru a půl lžičky nakrájené limetky. Obě ingredience důkladně promíchejte. Do 1/3 sklenice přidejte drcený led, 1 lžíci jablečného džusu a stejné množství sody. Nakonec přidejte několik snítek máty. Sklenici ozdobíme plátkem limetky a poté do ledu vložíme brčko.

Colada de la Diabla

V šejkru nebo mixéru smíchejte 1,5 dl kvalitního ananasového džusu nebo rozmixovaného ananasu, 0,5 dl kokosového mléka, drcený led a limetkovou šťávu podle chuti. Koktejl nalijte do sklenic a posypte plátkem ananasu.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments