HomeTipyTak k tomu slouží ta pichlavá strana struhadla: to jste netušili

Tak k tomu slouží ta pichlavá strana struhadla: to jste netušili

Mnoho lidí stále neví, k čemu slouží pichlavá strana struhadla, přestože ji používají už desítky let.Stranu s hvězdicovitými otvory mnoho lidí vůbec nepoužívá, protože se rychle ucpává a špatně se vymývá.Není však vůbec zbytečná.Jsme si jisti, že vás odpověď na otázku, k čemu je vlastně pichlavá strana na struhadle potřeba, velmi překvapí.

Nesprávné použití ostnaté hrany

Někteří kuchaři loupou ryby od šupin na tomto okraji, ale je lepší to nedělat.V opačném případě bude obtížné struhadlo umýt.Je lepší koupit si speciální nůž na čištění ryb.

K čemu slouží ostnatá strana struhadla – 5 užitečných aplikací

Ostnatý okraj struhadla používaly sovětské hospodyňky ke krájení ovoce a zeleniny na pyré.Hodilo se to i na dětskou výživu.V té době se hotové pyré neprodávalo a mixéry a míchačky ještě nebyly vynalezeny.

V západních zemích se ostrá hrana na struhadle častěji používá k mletí koření.Vhodné je rozemlít na prach muškátový oříšek, muškátový květ, muškátový oříšek, badián, skořicové tyčinky a kořen zázvoru.

Velmi vhodné je strouhání citrusové kůry na pichlavé straně.Hotové malé kousky mají ideální velikost pro přidání do těsta.

Dalším užitečným využitím hvězdicového okraje struhadla je výroba domácí strouhanky.Stačí nastrouhat suchý bochník chleba a máte dokonalou strouhanku.

Posledním využitím pichlavé hrany, které navrhujeme, je výroba čokoládových lupínků.Nastrouhejte na ni čokoládu na prach a posypte jí moučník nebo nápoj.

Jak očistit ostnatou hranu na struhadle

Strana s hvězdicovými otvory se nesmí otírat houbičkou, jinak výrobek jednoduše zkazíte.Ostnatý okraj struhadla se velmi dobře čistí starým zubním kartáčkem.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments