HomeTipyTajné způsoby: jak skladovat zimní obuv, aby zabírala méně místa

Tajné způsoby: jak skladovat zimní obuv, aby zabírala méně místa

Pánská zimní obuv a dámská zimní obuv vám vydrží déle než jednu sezónu, pokud se k nim budete chovat správně a budete je správně skladovat až do nových mrazů.Úplně prvním krokem je shromáždit všechny zimní boty, vyprat je, vysušit a roztřídit podle výšky.

Poté se již můžete zabývat nuancemi.Jen nedoufejte, že vám koupené boty za babku dlouho vydrží.Chcete, aby vás těšily po celá léta – vybírejte kvalitní věci.

  • Jak správně připravit zimní obuv na uskladnění.
  • Kde a jak skladovat zimní obuv – co potřebujete vědět.
  • Jak skladovat zimní obuv bez krabice.
  • UNIAN dříve radil, jak vybrat zimní obuv.

    Jak správně připravit zimní obuv ke skladování

    Když už jsou boty vyprané, pečujte o jejich vzhled – aby hladká kůže zůstala krásná, je nejlepší ji ošetřit emulzními krémy.Nubuk a semiš je třeba natírat speciálními přípravky.Aby vám boty z nubuku sloužily ještě více než jednu sezónu, nezapomeňte je ošetřit aerosolem, který věc ochrání a nedovolí jí vyschnout.

    K čištění semišové obuvi budete potřebovat speciální kartáč, impregnační prostředek nebo pěnový čistič.Mějte na paměti, že pokud použijete přípravek, který není určen pro semiš, můžete si boty zničit.Kupujte proto správné výrobky a důsledně dodržujte návod.

    Když jste se vypořádali s vnější stranou obuvi, věnujte péči vnitřku – je naprosto nezbytné věci vydezinfikovat, abyste se zbavili bakterií, plísní a nepříjemného zápachu.

    Prodává se speciální dezinfekční prostředek na boty – jeho použití je velmi snadné a pohodlné.Pokud však nehledáte snadné způsoby, můžete si vyrobit roztok manganu.Jednoduše nakapejte do teplé vody tolik manganu, kolik potřebujete, aby tekutina zrůžověla.Poté do roztoku namočte měkký hadřík a otřete jím vnitřní stranu boty.Po tomto postupu by měla být obuv vysušená.Samostatně se doporučuje vyprat stélky a tkaničky.

    Takže, čím ošetřit zimní obuv před uskladněním, jsme vyřešili.Nyní následuje další velmi důležitý krok – je třeba vybrat místo, ve kterém budou věci uloženy.Existuje několik důležitých nuancí:

  • Neskladujte obuv na příliš teplých/studených místech nebo na místě s vysokou vlhkostí – věci mohou vyschnout nebo zplesnivět.
  • Nedovolte, aby se k obuvi dostalo sluneční světlo.
  • Neskladujte obuv v těsně uzavřených nádobách a sáčcích, výrobky by měly ‚dýchat‘.
  • Toto jsou hlavní ‚tabu týkající se obuvi‘.Pokud chcete, aby vaše boty vypadaly dobře, držte se jich.

    Kde a jak skladovat zimní obuv – co potřebujete vědět

    Najděte pro své boty tmavé, chladné a suché místo.Ideálním způsobem skladování je naplnit boty zmačkaným suchým papírem a umístit je do kartonových krabic.Koženou, nubukovou a semišovou obuv můžete skladovat také ve speciálních látkových pytlích.

    Vysoké boty by se nikdy neměly skládat – pokud jsou stélky bot uzavřené, mohou se pomačkat nebo popraskat.Abyste tomu zabránili, můžete vzít malý kousek kartonu, ohnout ho a vytvořit z něj podobu holeně – boty se tímto tvarem nezničí.

    Jak skladovat zimní obuv bez krabice

    Zimní obuv na nízkých policích lze uložit velmi kompaktně – jednu botu položte špičkou ke stěně a druhou patou ke stěně.Tímto způsobem se vám tam vejde více bot.

    Vysoké boty můžete naskládat na nízké police, ale nejprve do holeně vložte zkroucené proužky lepenky, aby boty držely tvar.Boty naskládejte takto: jedny naskládejte patou ke stěně a vedle nich položte druhé jinak, špičkou ke stěně.

    Pokud máte hlubokou a nízkou polici, můžete tam kompaktně umístit zimní tenisky.Umístěte jeden trenažér patou ke zdi, na špičku věci položte kus kartonu (můžete použít návleky na boty) a na něj pak položte patu druhého trenažéru.Udělejte to – a budete mít zimní boty dámské a pánské boty budou uspořádány velmi kompaktně.

    Po uspořádání bot položte vedle nich přípravek proti molům.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments