Home Tipy Sleď pod kožichem – vrstvy po jedné: proč to většina lidí dělá...

Sleď pod kožichem – vrstvy po jedné: proč to většina lidí dělá špatně

0

Sleď pod vodkou – co může být během slavnostní hostiny chutnější? Sleď pod kožichem (klasický recept) je vydatný a šíleně chutný salát, který potěší oko, srdce i náročný žaludek nejedné generace našinců.A kožich s červenou rybou – to už je znamenitá variace známého salátu.

Při přípravě tohoto salátu se však většina hostitelek rok od roku dopouští stejné chyby – nesprávného rozložení vrstev na salátové míse.Jak správně rozložit vrstvy salátu Sleď pod kožichem, aby se vzájemně doplňovaly a pomohly lépe odhalit všechny odstíny chuti – čtěte na stránkách UNIAN.

  • Jak správně rozložit vrstvy salátu Sleď pod kožichem.
  • Jak dlouho trvá namáčení salátu Šuba.
  • Jakého sledě je lepší koupit pro Šubu.
  • Co můžete dát místo sledě pod kožich.
  • Jak správně rozložit vrstvy salátového sledě pod kožich

    Klasická varianta stanoví, že první vrstvu tvoří vařené brambory – a na ni již položíme sledě.My vám však nabízíme variantu pořadí vrstev, která salátu dodá svěží, lehce nakládanou, mírně nasládlou chuť:

  • červená řepa – je na prvním místě.
  • Cibule – v kombinaci s červenou řepou dodává salátu pikantně sladkou chuť.
  • pak slanečka, který dá svou šťávu cibuli a červené řepě – a zároveň se lehce zavaří pod vrchními vrstvami.
  • Pro snížení ‚stupně soli‘ – na rybu položíme brambory.
  • Zopakujte vrstvu cibule.
  • vejce.
  • pak hrášek.
  • následuje mrkev.
  • Vrstvy ‚obtočíme‘ druhou vrstvou červené řepy.
  • Na samém konci salát ozdobte majonézovými očky.Pro větší pikantnost můžete majonézu smíchat s malým množstvím hořčice.

    Jak dlouho trvá namáčení salátu Šuba

    Pár hodin stačí, ale pro jistotu byste ho měli nechat na chladném místě (v lednici nebo ho dát na balkon) 3 hodiny.

    Jakého sledě je lepší koupit na šubu

    Výběr ryby do salátu, zaměřte se na:

  • velikost: ryba by měla být velká.
  • celistvost jatečně upraveného těla: mělo by být bez poškození.
  • ocas: nesmí být zvrásněný (jinak je sleď přesolený).
  • Obsah tuku: do salátu byste měli vybírat tučné exempláře.
  • Můžete také zkusit zatlačit na žábry: pokud z nich vytéká světlá tekutina, máte sledě se správným stupněm slanosti.

    Co si můžete dát místo sledě pod kožich

    Sleď je zodpovědný za klasickou příchuť Shuba.Pokud je však nutné rybu nahradit, můžete použít jakoukoli jinou solenou nebo uzenou rybu:

  • pstruh.
  • Lehce solený losos,.
  • růžový losos,.
  • hamsa,.
  • makrela.
  • I zkušení kuchaři doporučují zvážit jako náhradu za soleného sledě – rybí konzervy (vybírejte pouze tučnější druhy ryb a určitě vybírejte ryby v oleji, nikoliv v rajčatech).Při přípravě salátu by se měl samotný olej z rybí konzervy předem vycedit.

    Přečtěte si také: Jak se připravuje salát z bílého masa?

  • Novoroční saláty na rok 2022: Nejlepší životně důležité loupáky na vajíčka za 5 vteřin a rychleji.
  • Pravý Olivier – 1 tajná ingredience a 6 největších chyb při vaření.
  • Menu na Nový rok 2022: nejchutnější nápady na sváteční stůl.
  • NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version