Sleď pod vodkou – co může být během slavnostní hostiny chutnější? Sleď pod kožichem (klasický recept) je vydatný a šíleně chutný salát, který potěší oko, srdce i náročný žaludek nejedné generace našinců.A kožich s červenou rybou – to už je znamenitá variace známého salátu.
Při přípravě tohoto salátu se však většina hostitelek rok od roku dopouští stejné chyby – nesprávného rozložení vrstev na salátové míse.Jak správně rozložit vrstvy salátu Sleď pod kožichem, aby se vzájemně doplňovaly a pomohly lépe odhalit všechny odstíny chuti – čtěte na stránkách UNIAN.
Jak správně rozložit vrstvy salátového sledě pod kožich
Klasická varianta stanoví, že první vrstvu tvoří vařené brambory – a na ni již položíme sledě.My vám však nabízíme variantu pořadí vrstev, která salátu dodá svěží, lehce nakládanou, mírně nasládlou chuť:
Na samém konci salát ozdobte majonézovými očky.Pro větší pikantnost můžete majonézu smíchat s malým množstvím hořčice.
Jak dlouho trvá namáčení salátu Šuba
Pár hodin stačí, ale pro jistotu byste ho měli nechat na chladném místě (v lednici nebo ho dát na balkon) 3 hodiny.
Jakého sledě je lepší koupit na šubu
Výběr ryby do salátu, zaměřte se na:
Můžete také zkusit zatlačit na žábry: pokud z nich vytéká světlá tekutina, máte sledě se správným stupněm slanosti.
Co si můžete dát místo sledě pod kožich
Sleď je zodpovědný za klasickou příchuť Shuba.Pokud je však nutné rybu nahradit, můžete použít jakoukoli jinou solenou nebo uzenou rybu:
I zkušení kuchaři doporučují zvážit jako náhradu za soleného sledě – rybí konzervy (vybírejte pouze tučnější druhy ryb a určitě vybírejte ryby v oleji, nikoliv v rajčatech).Při přípravě salátu by se měl samotný olej z rybí konzervy předem vycedit.
Přečtěte si také: Jak se připravuje salát z bílého masa?