HomeTipyRozdíl v chuti nepoznáte: jak nahradit chléb v řízcích s omezeným rozpočtem

Rozdíl v chuti nepoznáte: jak nahradit chléb v řízcích s omezeným rozpočtem

Šťavnaté a chutné řízky si nelze představit bez kvalitního mletého masa, teplého mléka a měkké housky.Přesto se někdy stane, že potřebný kousek chleba není k dispozici a proces už začal.UNIAN vám poradí, čím můžete chléb v řízcích nahradit, aniž by pokrm ztratil na chuti.

Dříve jsme hovořili o tom, čím nahradit droždí v kuchyni.

Co můžete dát do mletého masa na řízky místo chleba – možnosti

Naprosto všechny hostitelky vědí, že chléb dodává řízkům nadýchanost a dělá je vydatnějšími.Pokrm se ukáže jako kalorický, ale chutný, i když k jeho přípravě není houska vůbec nutná.Lze ji snadno nahradit jinými výrobky:

  • krupice.
  • škrob.
  • syrové brambory.
  • žitná nebo pšeničná mouka.
  • s nastrouhanou mrkví, zelím nebo cuketou.
  • perlové kroupy.
  • Existuje ještě jedna možnost, kterou lze pro chutné řízky použít místo chleba.Jedná se o obyčejné ovesné vločky – s nimi bude pokrm neméně křehký, ale užitečnější.

    Kotlety bez chleba s ovesnými vločkami – recept

    Pokud nevíte, co můžete přidat do řízků pro šťavnatost kromě cibule, zkuste je uvařit s ovesnými kroupami – pochoutka bude dietní.

    Na přípravu budeš potřebovat:

  • kuřecí vejce – 2 ks.
  • ovesné vločky – 150 gr.
  • kuřecí řízky nebo mleté maso – 200 g.
  • koření.
  • Kuřecí řízky rozšlehejte mixérem nebo propasírujte přes mlýnek na maso (pokud jste koupili mleté maso, nemusíte dělat nic).K masu přidejte uvařené ovesné vločky, koření a vejce.Vše důkladně promíchejte, vytvarujte řízky a smažte na pánvi, dokud nejsou hotové.Můžete také použít troubu – masové tortilly položte na plech a pečte 30 minut při 180 °C.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments