Impromptu v podobě hrudek mouky kazí nejen vzhled, ale i chuť jakéhokoli pečiva.Důvod je jednoduchý – nesprávně uhnětená mouka.Poradíme vám, jak uhníst těsto na palačinky bez hrudek a co dělat, pokud se ukázalo s hrudkami.
Dříve jsme si řekli, jak připravit tenké a jemné palačinky na vodě.
Jak připravit palačinkové těsto bez hrudek
Existuje jedno pravidlo: nejprve mouku, pak tekutinu.Nezáleží na tom, co připravujete – těsto na palačinky, lívance nebo jiné druhy – tekutina (mléko, voda, vejce) by se měla poslat k prosáté mouce.K tomu udělejte kopeček mouky, do něj – důlek, tam pošlete tekuté přísady a uhněťte těsto.
Pokud jsou součástí těsta vejce, je třeba je předem rozmíchat na homogenní konzistenci.
Těsto s hrudkami – co dělat
Pokud máte těsto s hrudkami – žádný problém.Chcete-li to napravit, můžete udělat následující:
Pravidlo ‚nejdříve mouka a potom voda‘ lze porušit, pokud budete přidávat mouku po částech a přes síto a pokaždé těsto důkladně prohnětete.