Home Tipy Proč se z palačinkového těsta dělají hrudky: jak to napravit

Proč se z palačinkového těsta dělají hrudky: jak to napravit

0

Impromptu v podobě hrudek mouky kazí nejen vzhled, ale i chuť jakéhokoli pečiva.Důvod je jednoduchý – nesprávně uhnětená mouka.Poradíme vám, jak uhníst těsto na palačinky bez hrudek a co dělat, pokud se ukázalo s hrudkami.

  • Jak zadělat těsto na palačinky bez hrudek.
  • Těsto s hrudkami – co dělat.
  • Dříve jsme si řekli, jak připravit tenké a jemné palačinky na vodě.

    Jak připravit palačinkové těsto bez hrudek

    Existuje jedno pravidlo: nejprve mouku, pak tekutinu.Nezáleží na tom, co připravujete – těsto na palačinky, lívance nebo jiné druhy – tekutina (mléko, voda, vejce) by se měla poslat k prosáté mouce.K tomu udělejte kopeček mouky, do něj – důlek, tam pošlete tekuté přísady a uhněťte těsto.

    Pokud jsou součástí těsta vejce, je třeba je předem rozmíchat na homogenní konzistenci.

    Těsto s hrudkami – co dělat

    Pokud máte těsto s hrudkami – žádný problém.Chcete-li to napravit, můžete udělat následující:

  • Rozbijte hrudky v těstě pomocí mixéru.
  • Pokud nemáte mixér, vezměte jemné kovové síto, těsto přes něj přeceďte a hrudky rozbijte lžící.
  • Pravidlo ‚nejdříve mouka a potom voda‘ lze porušit, pokud budete přidávat mouku po částech a přes síto a pokaždé těsto důkladně prohnětete.

    NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version