HomeTipyProč před praním obrátit věci naruby: tajemství zkušených hospodyněk

Proč před praním obrátit věci naruby: tajemství zkušených hospodyněk

V letních třicetistupňových vedrech každá hospodyňka pere oblečení několikrát týdně, protože se oblečení špiní rychleji než obvykle.Ne každá to však dělá správně – neví, zda je nutné věci při praní obrátit naruby, nebo zda se bez toho obejde.UNIAN je připraven udělat do této problematiky tečku.

Je třeba před praním obracet věci naruby, nebo ne – přesná odpověď

Názory na to, zda se má dětské oblečení při praní obracet naruby a zda lze toto pravidlo ignorovat, pokud jde o oblečení pro dospělé, se liší.Někteří se domnívají, že tento úkon nemá žádný povinný aspekt, zatímco jiní perou pouze přední stranou dovnitř.

Ve skutečnosti existují až tři důvody, proč je nutné při praní obracet věci ven:

  • zvyšuje trvanlivost tkaniny.
  • Neztrácí barvu.
  • Snižuje riziko deformace dekorací na oděvech.
  • pravděpodobnost vzniku žmolků se snižuje na nulu.
  • žádná možnost vyblednutí tisku.
  • Jednoduše řečeno, tato metoda vám umožní prodloužit životnost věcí a pomůže zachovat jejich původní vzhled po dlouhou dobu.Hospodyňky, které tuto radu ignorují, jsou nuceny neustále uklízet své oblečení, nebo ještě častěji kupovat nové – staré lze použít pouze na hadry.

    Jak správně prát věci – vypnout či nevypnout, jaký režim zvolit

    Navzdory rozumnému vysvětlení se každá hospodyňka sama rozhodne, zda věci při praní ve svém konkrétním případě vytočit, nebo ne.Pro ty, které se rozhodnou poslechnout, zde uvádíme návod:

  • Roztřiďte oblečení podle barvy a druhu látky.
  • Obraťte každý kus naruby.
  • vložte do bubnu pračky.
  • Zavřete dvířka, nalijte tekutý gel a kondicionér do příslušných přihrádek.
  • Zvolte režim, který vyhovuje vašemu oblečení.
  • Spusťte praní.
  • Po vyprání vyjměte prádlo z bubnu, vytřepejte je a pověste k usušení, aniž byste je vyvraceli.Chytrý trik, o kterém jsme vám řekli, vám umožní po usušení ani nepoužít žehličku – pomačkaná bude pouze vnitřní strana a přední strana bude hladká.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments