HomeTipyProč namáčet játra ve vodě: budete překvapeni, že jste to nevěděli

Proč namáčet játra ve vodě: budete překvapeni, že jste to nevěděli

Chcete-li uvařit dokonalá játra, musíte připravit tento vedlejší produkt.Jedním z nejčastějších problémů je hořkost.Na tom není nic záhadného – játra zhořknou, pokud na nich zůstane žluč nebo pokud z nich nebyla zcela odstraněna blána, žíly a cévy.

Dříve jsme si řekli, jak připravit paštiku z kuřecích jater.

Jak odstranit hořkost z kuřecích nebo vepřových jater

Aby játra nebyla hořká a měkká, existuje hned několik skvělých možností.Můžete si vybrat tu, která vám bude vyhovovat:

  • Nejprve je třeba játra nakrájet na několik kusů, namočit je do mléka alespoň na 30 minut.
  • Ponořte podvýrobek do jedlé sody, nechte ho hodinu působit a dobře ho opláchněte – tím změkne.
  • Játra zabalte do potravinové fólie a lehce je naklepejte kladívkem.
  • Před vařením je vařte asi 15 minut v osolené vodě.
  • Pokud se nechcete pouštět do fantazie, můžete játra před vařením vždy na hodinu namočit do studené vody nebo je uvařit ve vroucí vodě a nechat několik minut odstát.

    Jak odstranit hořkost z vařených jater

    Pokud je hotový výrobek stále hořký, nespěchejte s jeho vyhozením.Chcete-li nepříjemnou chuť neutralizovat, můžete játra ještě chvíli podusit se smetanou nebo zakysanou smetanou.Omáčka játra nasákne a jemná smetanová chuť promění obyčejný výrobek v delikátní pokrm.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments