HomeTipyProč dávat sůl do záchodové mísy: triky dobrých hostitelek

Proč dávat sůl do záchodové mísy: triky dobrých hostitelek

K čištění a dezinfekci umyvadel a záchodových mís se doporučuje používat jednoduchý solný laifhack.Pochopíme, jak správně nasypat sůl do záchodové mísy (nebo umyvadla), aby ‚fungovala‘, a co nedělat.

K čemu sůl do záchodové mísy a umyvadla dávat

Sůl je poměrně univerzální prostředek.Používá se k čištění a odstraňování skvrn, jako osvěžovač vzduchu, používá se proti plísním.Sůl se také doporučuje sypat do umyvadla a záchodové mísy k odstranění drobných ucpávek, nepříjemného zápachu a jako preventivní prostředek k čištění kanalizace a potrubí.

Kolik soli je třeba nasypat do záchodové mísy nebo umyvadla a jak to správně udělat

K odstranění nepříjemného zápachu nebo jako prevence proti ucpání se doporučuje následující postup:

  • Do odtoku dřezu nasypte 1 šálek soli.
  • nalijte 0,5 litru horké vody (nejvýše 65 °C).
  • Počkejte 20-30 minut a poté nechte horkou vodu téct.
  • Sůl se nasype do záchodové mísy ve větším množství – 2 šálky, a poté se zalije 1 litrem vody, ale v žádném případě ne horké a ne vařící vody (!).

    Důležitý bod: Vroucí a velmi horká voda by se do záchodové mísy neměla lít z toho důvodu, že váš ‚bílý přítel‘ může prasknout (pokud ovšem není vyroben z kovu).Vroucí voda se nebude líbit ani plastovým trubkám.Maximální teplota vody, kterou lze nalít do záchodové mísy, je 40-45 °C.

    Pokud došlo k malému ucpání umyvadla, lze použít sůl v kombinaci s jedlou sodou a octem.Postup: smíchejte 1 šálek soli a 1 šálek jedlé sody, nalijte do odtoku, přidejte 3 polévkové lžíce.Octa a nechte působit 2 hodiny a poté nechte působit horkou vodu.

    Dříve jsme vám řekli o tom, jak prorazit záchodovou mísu pomocí improvizovaných prostředků.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments