Home Tipy Proč by měl křepelčí vejce jíst každý: podrobnosti o výhodách a tajemstvích...

Proč by měl křepelčí vejce jíst každý: podrobnosti o výhodách a tajemstvích přípravy

0

Křepelčí vejce obsahují nejvíce bioaktivních látek.Aminokyseliny, železo, zinek, fosfor, hořčík, mangan, draslík, vitaminy B1, B2, B12 a A jsou složky, které dělají z křepelčích vajec neuvěřitelně zdravý produkt.

Křepelčí vejce – škodlivost a prospěšnost konzumace

Odborníci doporučují jíst křepelčí vejce těm, kteří nejedí maso, a také lidem, jejichž život je spojen s pravidelnou fyzickou námahou.Také tento produkt je potřebný a hubnoucí – vejce nepřidají další kalorie, ale posílí organismus užitečnými látkami.Důležité je, že křepelčí vejce mají nižší obsah cholesterolu než vejce slepičí.

Lékaři také doporučují podávat je dětem denně – jedno nebo dvě pro kojence a starší děti mohou sníst až tři vejce.Těhotným ženám se také doporučuje jíst 2-3 křepelčí vejce denně.

Jak vařit křepelčí vejce – návod krok za krokem

Jak dlouho vařit vejce – záleží na tom, v jaké podobě je chcete jíst.Pokud jsou vařena na měkko, doba vaření se bude pohybovat mezi 1-2 minutami a na stav ‚natvrdo‘ budete muset čekat déle – 5 minut.

Technologie vaření křepelčích vajec je jednoduchá:

  • Do hrnce opatrně vložíme vejce.
  • Přilijte vodu tak, aby zcela zakryla výrobek.
  • přidejte 0,5 lžičky soli.
  • Pánev s vejci postavte na oheň.
  • Jakmile se začnou vařit, ztlumte oheň a vařte požadovanou dobu.
  • Nezapomeňte, že na konci procesu je třeba nádobu s vejci rychle sejmout z ohně a vložit pod proud studené vody, naplnit jí pánev a nechat ji 5-10 minut odstát.Takový jednoduchý lifehack vám pomůže snadněji a snáze oloupat vejce ze skořápky.

    NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version