Křepelčí vejce obsahují nejvíce bioaktivních látek.Aminokyseliny, železo, zinek, fosfor, hořčík, mangan, draslík, vitaminy B1, B2, B12 a A jsou složky, které dělají z křepelčích vajec neuvěřitelně zdravý produkt.
Křepelčí vejce – škodlivost a prospěšnost konzumace
Odborníci doporučují jíst křepelčí vejce těm, kteří nejedí maso, a také lidem, jejichž život je spojen s pravidelnou fyzickou námahou.Také tento produkt je potřebný a hubnoucí – vejce nepřidají další kalorie, ale posílí organismus užitečnými látkami.Důležité je, že křepelčí vejce mají nižší obsah cholesterolu než vejce slepičí.
Lékaři také doporučují podávat je dětem denně – jedno nebo dvě pro kojence a starší děti mohou sníst až tři vejce.Těhotným ženám se také doporučuje jíst 2-3 křepelčí vejce denně.
Jak vařit křepelčí vejce – návod krok za krokem
Jak dlouho vařit vejce – záleží na tom, v jaké podobě je chcete jíst.Pokud jsou vařena na měkko, doba vaření se bude pohybovat mezi 1-2 minutami a na stav ‚natvrdo‘ budete muset čekat déle – 5 minut.
Technologie vaření křepelčích vajec je jednoduchá:
Nezapomeňte, že na konci procesu je třeba nádobu s vejci rychle sejmout z ohně a vložit pod proud studené vody, naplnit jí pánev a nechat ji 5-10 minut odstát.Takový jednoduchý lifehack vám pomůže snadněji a snáze oloupat vejce ze skořápky.