HomeZahradničeníPříprava cibule k výsadbě: stačí ji namočit do tohoto roztoku a zapomenout...

Příprava cibule k výsadbě: stačí ji namočit do tohoto roztoku a zapomenout na špatnou úrodu

Obyčejná soda vám může zajistit bohatou úrodu cibule.K tomu stačí, když před výsadbou naložíte cibulová semena.Je to velmi jednoduché – jedlá soda vás příjemně překvapí svou účinností.

Jedlá soda je jednoduchý a levný prostředek k ošetření cibule, který lze použít jak na jaře před výsadbou sazenic, tak na podzim k ošetření semen před zazimováním.Mnoho lidí neví, co pomáhá roztok sody na cibuli, a proto marně ignorují tento životabudič.

Když však takové řešení vyzkoušíte, budete příjemně překvapeni.Soda vám pomůže získat větší výnos.Kromě toho roztok zabraňuje růstu šípů na cibuli a je vynikajícím antiseptikem, a proto ničí škodlivé bakterie.

Jak vyrobit slabý roztok jedlé sody k ošetření cibule

K přípravě roztoku potřebujete pouze jedlou sodu a vodu, která musí být teplá, téměř horká (45 až 50 stupňů).Na jeden litr vody vezměte 1 čajovou lžičku jedlé sody.

Před namáčením je třeba připravit cibulky.Mírně z nich odstraňte vrchní slupky, nečistěte je úplně.Poté cibulky namočte na 30 minut do teplé vody.

Snažte se však, aby roztok během této doby nevychladl.Za tímto účelem můžete nádobu s vodou a cibulí přikrýt víkem a poté ji zabalit do staré deky nebo nepotřebné bundy.Roztok v ní zůstane déle horký.

Poté můžete cibuli zasadit nebo ji můžete nechat přes zimu.Cibule budou chráněny před bakteriemi a škůdci.Kromě toho vám poskytnou velkou úrodu.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments