HomeTipyPřidejte bobkový list do pračky: wow efekt zaručen

Přidejte bobkový list do pračky: wow efekt zaručen

Každá hospodyňka má svá tajemství dokonalého praní, ale věděli jste, že wow efektu dosáhnete jednoduše tím, že do pračky vložíte bobkový list? Samozřejmě, že takový ‚experiment‘ zpočátku vyvolává dost skeptické myšlenky, ale stojí za to to prostě vyzkoušet.

UNIAN vám poradí, jak zachránit vaše oblečení a prádlo pomocí bobkového listu.

Naše babičky dávaly do pračky bobkový list.Starší generace o tomto triku určitě ví, ale s příchodem éry obrovského množství pracích prostředků se na tuto metodu náhle zapomnělo.Přesto je na internetu poměrně dost recenzí o ‚vavřínu‘ v pračce.I když se na tuto metodu můžete zeptat své maminky, babičky, tety, nebo dokonce sousedky.

K čemu se dává bobkový list do pračky?

Většina oděvů časem ztrácí svou barvu v důsledku pravidelného praní, opotřebení a pochybné kvality.To je pro mnohé z nás problém, zejména pokud se daný kus stal naším oblíbeným.

‚Vavřín‘ pomůže látku osvěžit, zachovat její barvu a dokonce ji rozjasnit.

Existuje několik způsobů praní s bobkovým listem / foto ua.depositphotos.com.

Jak používat bobkový list na praní?

Existuje několik způsobů, jak prát prádlo s bobkovým listem.Každý z nich je prospěšný, ale někdy hospodyňky recept modernizují.Podívejme se na několik způsobů.

  • Způsob 1: V malém sáčku smíchejte 10 bobkových listů a 4 polévkové lžíce jedlé sody a poté jej vložte do bubnu pračky s prádlem.Perte při teplotě nejméně 30 stupňů Celsia.
  • Výsledek: barvy vašeho oblečení vás potěší.Budou zářivé a lesklé.

  • Metoda 2: umístěte prádlo do velkého umyvadla.Nyní se věnujte přípravě vavřínového odvaru.V hrnci svařte 10 bobkových listů a 4 lžíce jedlé sody.Promíchejte a nechte na ohni asi 20 minut a poté nechte tekutinu vychladnout.Vychladlou tekutinu nalijte do umyvadla a nechte ji působit po celý den.Poté vyperte oblečení obvyklým způsobem.
  • Výsledek: zaručeně sytá barva vašeho oblečení.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments