HomeTipyPoznámka pro hostitelky: čím nahradit máslo a rostlinný olej při pečení

Poznámka pro hostitelky: čím nahradit máslo a rostlinný olej při pečení

Každá hospodyňka měla tu smůlu, že začala péct a v průběhu pečení zjistila, že požadovaná surovina není k dispozici.Navíc existují situace, kdy určitý výrobek (např. máslo) použít nelze – uškodil by lidem s individuální intolerancí laktózy.

  • Čím lze nahradit máslo v muffinech a jiném pečivu.
  • Čím lze nahradit rostlinný olej při pečení – možnosti.
  • Jak nahradit máslo rostlinným olejem a naopak.
  • Čím nahradit máslo při pečení pp a co dělat, když není k dispozici rostlinný olej – přečtěte si v materiálu.

    Čím můžete nahradit máslo v bábovce a dalším pečivu

    Je důležité si uvědomit, že tato alternativa je možná pouze v případě těsta – pro přípravu krému nebo polevy je lepší použít pouze takový výrobek.Faktem je, že máslo je zahušťovadlo, bez kterého se struktura těsta naruší a pečivo nevyjde tak, jak jste chtěli.

    Pokud nevíte, čím nahradit máslo v křehkém, listovém, kynutém nebo jiném těstě, vyzkoušejte následující možnosti:

  • přepuštěné máslo – po zahřátí zůstane ve výrobku mléčný tuk, zmizí laktóza a výrobek získá neuvěřitelnou krémovou chuť.
  • Rostlinný, kokosový, arašídový, kukuřičný a olivový olej – ideální pro pp recepty a osoby s intolerancí laktózy.
  • Řecký jogurt a zakysaná smetana – lze použít, pokud nejsou problémy se stravitelností mléčných výrobků.
  • Můžete také použít ovocné a zeleninové pyré – vhodné, pokud potřebujete snížit obsah kalorií v pečivu.

    Čím můžete nahradit rostlinný olej při pečení – možnosti

    Pokud chcete svému pečivu dodat krémovou chuť a vůni a vytvořit jemnější strukturu, můžete se poohlédnout po alternativě tohoto výrobku.Berte v úvahu, že přidáním ‚těžšího‘ výrobku se zvyšuje kalorický obsah bábovky nebo koláče.Možnosti náhrad jsou následující:

  • Běžné máslo nebo přepuštěné máslo.
  • Řecký jogurt nebo zakysaná smetana.
  • ovocná a zeleninová pyré.
  • Poslední bod je navíc ideální, pokud se stravujete správně, nechcete kalorie navíc a obecně si přejete mít ‚lehké‘ pro žaludek a postavu pečivo.

    Jak nahradit máslo rostlinným olejem a naopak

    Nezapomeňte, že nejdůležitějším pravidlem je dodržovat poměry, abyste nezkazili strukturu těsta.Kokos, rozpuštěné máslo, řecký jogurt a zakysaná smetana nahrazují máslo (a to je nahrazuje) v poměru 1:1.

    Slunečnicový olej, olivový olej, kukuřičný olej, arašídový olej – v poměru 10:8, kdy je rostlinného produktu méně než například másla:

  • 10 gramů másla – 8 gramů rostlinného oleje.
  • 50 gramů másla – 40 gramů rostlinného oleje.
  • 100 gramů másla – 80 gramů rostlinného oleje.
  • 200 gramů másla – 160 gramů rostlinného oleje.
  • Také jako náhradu můžete použít margarín v poměru 1:1, ale pamatujte, že takový výrobek obsahuje škodlivé transmastné kyseliny a neměli byste se jím nechat unést – je lepší zvolit zdravější alternativu.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments