HomeZahradničeníPěstujte na kvasnicích: přírodní a cenově výhodné hnojivo pro jahody

Pěstujte na kvasnicích: přírodní a cenově výhodné hnojivo pro jahody

Zkušení zelináři téměř všechny zeleninové, zahradní a květinové plodiny přihnojují kvasnicemi – obsahují mnoho užitečných látek, vitaminů a minerálů.Jahody je mají také rády – po takovém krmení dávají velmi dobrou úrodu.Kdy je třeba jahody krmit kvasnicemi a jak to dělat správně, aby nedošlo k poškození bobulí – nám řekněte v materiálu.

  • Jaké je užitečné hnojivo z kvasnic pro jahody.
  • Jak používat kvasnice pro jahody.
  • Recept na krmení jahod droždím.
  • Dříve jsme si řekli, kde jahody rády rostou a co je lepší vedle nich vysadit.

    Jaká je užitečnost kvasnicového hnojiva pro jahody

    Kvasnice jsou jedním z nejužitečnějších a nejvýživnějších hnojiv.Obsahují sacharomycetové houby – chrání rostliny před chorobami a škůdci, a také bílkoviny, sacharidy, stopové prvky, minerály a vitaminy skupiny B – nezbytné pro růst a vývoj rostlin.

    Po doplnění kvasinek:

  • Nadzemní část jahod roste rychleji.
  • Rostliny po přesazení lépe zakořeňují.
  • jahody začínají dříve plodit.
  • užitečné mikroorganismy se v půdě rychleji množí – recyklují organickou hmotu a nasycují půdu větším množstvím dusíku a fosforu, které bobule snadno vstřebávají.
  • Kromě toho jsou kvasnice ekologickým, levným a snadno připravitelným hnojivem.

    Jak používat kvasnice pro jahody

    Kvasnice by se měly používat třikrát za sezónu, ale ne častěji:

  • Když se objeví poupata, začíná kvetení.
  • Na začátku tvorby plodů.
  • po ukončení plodnosti.
  • Důležité je vědět: kvasinky mají rády draslík a vápník, aby půda nebyla ochuzena, před hnojením dejte pod keře popel, který obnoví rovnováhu těchto prvků.

    Recept na krmení jahod kvasinkami

    Pro hnojení je nejlepší použít ‚živé‘ pekařské droždí.

    Za tímto účelem rozpusťte 100 g kvasnic v 5 litrech vody a nechte jeden den kvasit.Poté zřeďte vždy 0,5 litru nálevu 10 litry vody.

    Pod každý keřík jahod je třeba připravit 0,5 litru hnojiva.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments