HomeTipyOběd do práce: co si vzít s sebou, aby byl chutný a...

Oběd do práce: co si vzít s sebou, aby byl chutný a levný

Někdy může být obtížné najít si v práci čas na oběd a výživa je důležitou součástí produktivity a pohody.Abyste nemuseli celý den hladovět, vyplatí se zamyslet se nad tím, co si můžete vzít do práce k jídlu.

Mimochodem, dříve UNIAN řekl, co si uvařit ke svačině.

Co uvařit do práce rychle a levně

Nejjednodušší je koupit v obchodě na oběd do práce již hotový pokrm.V tomto případě je lepší zvolit něco zdravého a nízkokalorického.Například zeleninový salát nebo řecký jogurt s ovocem.

Vyhněte se sladkým a tučným jídlům, jako jsou chipsy, hamburgery a hranolky.Místo toho volte zdravější svačiny, které mají vysoký obsah bílkovin a vitamínů.Mezi takové potraviny patří např:

  • Jablka nebo jiné ovoce.
  • zelenina (mrkev, okurka, čerstvá rajčata).
  • jogurt.
  • sušené ovoce nebo ořechy.
  • ryby.
  • Pokud si raději vaříte sami, stojí za to promyslet, jak si nosit jídlo s sebou do práce.K tomu můžete použít speciální nádoby na přenášení jídla – lunchboxy.Existují ve všech tvarech a barvách: od těch nejjednodušších plastových až po termo nádoby, které udrží teplou i polévku.

    Jídlo, které si můžete vzít s sebou do práce – možnosti svačin

    Pokud nevíte, co si v práci rychle a levně uvařit, existuje mnoho možností.Můžete si například připravit teplé sendviče, sendvič s kuřecím masem a zeleninou nebo míchaná vajíčka s rajčaty a bylinkami.

    Pokud potřebujete recepty na jídlo s sebou do práce, můžete zkusit uvařit něco nového.Například rýžové závitky se zeleninou a kuřecím masem nebo tuňákový salát s tuňákem a zeleninou.

    Jíst v práci bez ohřívání je samostatné téma k hovoru, protože někdy nejsou vhodné podmínky, zejména pokud pracujete venku.V takovém případě může pomoci ovoce, ořechy, sýr, zeleninové saláty nebo chléb s tvarohem a zeleninou.

    Vyberte si tedy to, co vám chutná a co je vhodné vzít si s sebou do práce.Pamatujte, že zdravá strava je klíčem k dobrému výkonu!

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments