HomeTipyObdivujte, co jste dosud neuměli: nečekané rychlovky ze slunečnicového oleje

Obdivujte, co jste dosud neuměli: nečekané rychlovky ze slunečnicového oleje

Slunečnicový olej je produkt, který se vždy nachází v domácnosti každé ukrajinské hospodyňky.Ne každý však ví, že rostlinný olej lze použít nejen na smažení a vaření, ale také na různé domácí práce.S jeho pomocí můžete například vyleštit boty nebo opravit zip.

A dříve jsme vám řekli, proč si bystré hospodyňky dávají bobkový list do bot a jak jim pomáhá.

Je možné vymazat boty rostlinným olejem a co to udělá – užitečný lifehack

Takový přípravek, jako je rostlinný olej, lze použít k péči o kožené zboží v situacích, kdy chcete, aby se vaše boty leskly, a nemáte po ruce žádné speciální prostředky.V takovém případě je třeba boty ošetřit následujícím způsobem:

  • Měkkým kartáčem nebo suchým hadříkem otřete nečistoty a zbytky.
  • Na čistý suchý hadřík naneste kapku oleje.
  • otřete povrch boty naolejovaným hadříkem;
  • nechte botu 10-15 minut zaschnout.
  • opět vezměte hadřík a obuv otřete – abyste odstranili přebytečný olej.
  • Obavám, zda můžete boty potřít slunečnicovým olejem, se vyhnete, pokud tento lifehack použijete pouze na hladké kožené boty bez perforací.Například boty nebo holínky.Umělé kůži a samozřejmě textilu olej pouze uškodí, zanechá skvrny a zkazí strukturu látky.K čištění takové obuvi je nejlepší použít speciální čisticí prostředek.

    Rostlinný olej zachrání zaseknutou sponu – jak opravit

    S tím, zda a jaké boty lze naolejovat, jsme si poradili.Ale co s oblečením? Nápad rozmazat olej po oblečení, které se všichni tak usilovně snaží vyčistit od sebemenší mastné skvrny, se může zdát absurdní, ale při správném zacházení s ním se dá dobře využít.

    Pokud se vám na bundě, tašce, džínách nebo kdekoli jinde lepí zip, vezměte obyčejnou vatovou tyčinku, namočte ji do rostlinného oleje a ‚projděte‘ se po spojích, přičemž se snažte nedotýkat látky – běhoun začne fungovat jako nový.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments