HomeZahradničeníNejlepší hnojivo na jahody: sklidíte kbelíky jahod

Nejlepší hnojivo na jahody: sklidíte kbelíky jahod

O jahody, stejně jako o jakékoli jiné bobulovité ovoce, je třeba řádně pečovat, abyste získali dobrou úrodu.V tomto případě je důležité načasování výsadby, hnojiva a ochrana proti škůdcům.UNIAN vám poradí, čím jahody na jaře hnojit, abyste měli bohatou úrodu.

Dříve jsme hovořili o tom, jak pěstovat jahody ze semen.

Suchá hořčice pro jahody – co pomáhá

Obyčejná prášková hořčice je univerzálním prostředkem na jahodové keře a je účinná ve dvou případech:

  • k hubení škůdců.
  • Ke zvýšení výnosu.
  • V první variantě je tajemství jednoduché – pokud jahody ošetříte hořčicí, hmyz je nenapadne, protože nemá rád ostrou chuť.Ve druhé variantě je situace ještě jednodušší – protože bobule nebudou sežrány hraboši a jinými škůdci, budete moci zdvojnásobit svou sklizeň (na rozdíl od předchozích let, kdy se bobule ztrácely nebo kazily).

    Hnojivo pro jahody – jak aplikovat hořčici

    Pro rychlou a účinnou ochranu úrody jahod nemusíte připravovat speciální roztoky.Kupte si nejběžnější hořčičný prášek a posypte jím keře jahodníku.Udělejte to v okamžiku, kdy jahodník začal tvořit květy a dávat plody, tedy 1-2krát za sezónu.

    Ošetření je lepší opakovat po silných deštích, ale použijte méně hořčice – část jí stále zůstává na rostlině.Příliš hojný posyp není nutný – prášek by měl lehce pokrýt listy jahodníku, a ne na nich ležet silnou vrstvou.

    Tímto způsobem můžete plodinu uchránit před škůdci a pohnojit půdu, ve které roste – jahody pak budou mít více síly pro aktivní vývoj.Mimochodem, hořčice nemá žádný vliv na chuť bobulí – jahody je jen třeba před použitím důkladně omýt pod tekoucí vodou.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments