Česnek je přírodní antibiotikum.Díky svým antiseptickým účinkům se hojně využívá nejen v kuchyni, ale i v lékařství.Je však důležité mít na paměti, že ignorování některých pravidel konzumace česneku může vést k vážným následkům.
Co nesmíte jíst s česnekem – je třeba si zapamatovat
Chcete-li se vyhnout nežádoucím následkům při konzumaci česneku, pamatujte na tato tři jednoduchá pravidla:
- Nezapíjejte česnek mlékem, protože to může vést k žaludečním potížím.
- Bezprostředně po konzumaci česneku nejezte ovoce, může způsobit kvašení v žaludku.
- Nemíchejte česnek s čerstvými rajčaty, tato kombinace hrozí pálením žáhy a nadýmáním.
Dodržováním těchto rad můžete eliminovat negativní účinky česneku na žaludek.
Kdo by rozhodně neměl jíst česnek – co je důležité vědět
Jak jsme již psali, česnek je opravdu užitečný a může vám pomoci rychleji se uzdravit, ale jsou lidé, kterým je jeho konzumace zakázána nebo nežádoucí.Mezi ně patří např:
Pamatujte také, že česnek může být nebezpečný i pro zcela zdravého člověka, pokud je konzumován v nadměrném množství.
Jak správně jíst česnek – cenná doporučení
Je velmi jednoduché si uvědomit skutečnost, že česnek při tepelné úpravě rychle ztrácí své hlavní užitečné vlastnosti.Navíc z něj nebude žádný užitek, pokud se bude konzumovat vcelku.
Aby se tedy česnek správně ‚energetizoval‘, měl by se do jídla přidávat v syrové rozdrcené formě.