HomeTipyNebezpečné pro vaše zdraví: 3 pravidla, s nimiž je konzumace česneku absolutně...

Nebezpečné pro vaše zdraví: 3 pravidla, s nimiž je konzumace česneku absolutně zakázána

Česnek je přírodní antibiotikum.Díky svým antiseptickým účinkům se hojně využívá nejen v kuchyni, ale i v lékařství.Je však důležité mít na paměti, že ignorování některých pravidel konzumace česneku může vést k vážným následkům.

  • Co nesmíte jíst s česnekem – je třeba si zapamatovat.
  • Kdo rozhodně nesmí jíst česnek – co je důležité vědět.
  • Jak správně jíst česnek – cenná doporučení.
  • Co nesmíte jíst s česnekem – je třeba si zapamatovat

    Chcete-li se vyhnout nežádoucím následkům při konzumaci česneku, pamatujte na tato tři jednoduchá pravidla:

    1. Nezapíjejte česnek mlékem, protože to může vést k žaludečním potížím.
    2. Bezprostředně po konzumaci česneku nejezte ovoce, může způsobit kvašení v žaludku.
    3. Nemíchejte česnek s čerstvými rajčaty, tato kombinace hrozí pálením žáhy a nadýmáním.

    Dodržováním těchto rad můžete eliminovat negativní účinky česneku na žaludek.

    Kdo by rozhodně neměl jíst česnek – co je důležité vědět

    Jak jsme již psali, česnek je opravdu užitečný a může vám pomoci rychleji se uzdravit, ale jsou lidé, kterým je jeho konzumace zakázána nebo nežádoucí.Mezi ně patří např:

  • Děti mladší dvou let.
  • Těhotné a kojící matky.
  • Lidé, kteří mají vředovou chorobu, onemocnění jater (např. hepatitidu), epilepsii, astma, nízký krevní tlak nebo problémy se žlučníkem.
  • Pamatujte také, že česnek může být nebezpečný i pro zcela zdravého člověka, pokud je konzumován v nadměrném množství.

    Jak správně jíst česnek – cenná doporučení

    Je velmi jednoduché si uvědomit skutečnost, že česnek při tepelné úpravě rychle ztrácí své hlavní užitečné vlastnosti.Navíc z něj nebude žádný užitek, pokud se bude konzumovat vcelku.

    Aby se tedy česnek správně ‚energetizoval‘, měl by se do jídla přidávat v syrové rozdrcené formě.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments