HomeTipyNajdete ho ve skříni každé hostitelky: co dělat, když vám dojde papír...

Najdete ho ve skříni každé hostitelky: co dělat, když vám dojde papír na pečení

Mnoho druhů pečení vyžaduje pergamenový papír – tím, že jím pokryjete plech, zajistíte, že se k němu těsto nepřichytí.Jsou však chvíle, kdy v kuchyni nemáte potřebný spotřební materiál.Těm, kteří se s takovou situací někdy setkali, UNIAN poradí, jak snadno nahradit papír na pečení.

Dříve jsme hovořili o tom, čím můžete nahradit kypřicí prostředek.

Čím můžete nahradit pergamenový papír na sušenky nebo jiné pečivo

Zkušené hospodyňky tvrdí, že existuje několik osvědčených variant, čím můžete plech na pečení pokrýt místo pergamenu:

  • pauzovací papír.
  • Běžný kancelářský papír.
  • potravinářský pergamen (vyrábí se z něj sáčky na pečení v supermarketech).
  • Sáček nebo obal na pečení.
  • s pytlem na mouku.
  • Pokud nemáte doma nic z výše uvedeného, můžete vymazat plech tukem, krupicí nebo strouhankou.

    Ideální variantou je samozřejmě silikonová podložka na pečení nebo silikonové formy na pečení.Silikonové výrobky jsou opakovaně použitelné, snadno se čistí a téměř se neopotřebovávají, takže se skvěle hodí na pečení různých sladkostí.

    Je možné péct na alobalu – názory a nuance

    Některé hospodyňky považují tuto možnost za nepřípustnou, protože fólie se může vznítit a těsto se na ni určitě přilepí.Jiní naopak používají fólii jako náhradu pergamenu, ale musí být umístěna správně – matnou stranou na plechu a lesklou stranou nahoře.

    Obecně se stále nedoporučuje používat fólii jako podložku pod pečivo.Hliník může po vystavení vysokým teplotám oxidovat a dodávat pečivu nepříjemnou chuť.Formy na pečení je lepší vyrobit z fólie – tento materiál dobře drží boky a neumožňuje vytékání náplně na plech.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments