HomeTipyNádivka na řízky bude mnohem chutnější: stačí ji přidat do mísy

Nádivka na řízky bude mnohem chutnější: stačí ji přidat do mísy

Kotlety jsou jednou ze standardních možností, jak rychle a chutně doplnit jídelníček domácnosti.Co lze do mletého masa na kotlety přidat, aby se recept úplně nezměnil, ale pouze se zdůraznily jeho přednosti? Stačí přidat jednu ingredienci, která je v každé domácnosti.

Dříve jsme si řekli, jak připravit kotlety a nejlepší mleté maso na čebureky.

Jak vylepšit kuřecí mleté maso nebo hovězí mleté maso

Málokdo ví, proč se do mletého masa přidává cukr.Jeho malé množství může mletému masu dodat šťavnatost a pomoci plně vyniknout ostatním druhům koření.

Vypočítejme si, kolik cukru připadá na 1 kg mletého masa: přidejte 1 čajovou lžičku, aby se vaše kotlety zcela proměnily.Nepromění je v dezert, ale vnese do nich jemné nové chutě, které nezůstanou bez povšimnutí.

Do mletého masa můžete také přidat malé množství ledové vody.Měla by se míchat postupně, aby se vsákla.Existuje i složitější a zajímavější varianta.K tomu je třeba vzít 5-10 kostek ledu, rozdrtit je a vmíchat do mletého masa.Pokud je ho hodně, je lepší dát část masové směsi do lednice najednou, aby se led hned nerozpustil.Takový jednoduchý trik pomůže udělat řízky, o jejichž recept požádají i vegani.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments