Home Tipy Mrazit jako mlsat: jak dlouho vařit studené koláče bez želatiny

Mrazit jako mlsat: jak dlouho vařit studené koláče bez želatiny

0

Správný koloděj je ten, který se vaří bez želatiny.Samozřejmě se stává, že i uvařený podle všech pravidel pokrm ne vždy dobře zmrzne.Ale želatinu v případě čehokoli vždycky stihnete přidat – zkusme vařit bez ní.Prozradíme vám, kolik je třeba uvařit coldcracker z kuřecího, vepřového, hovězího masa nebo masové směsi, aby ztuhl sám.

Jak dlouho vařit coldcracker z různých druhů masa

Obecně se koloděje vaří 4-7 hodin.Doba vaření závisí na druhu masa, ze kterého se vaří.Kuřecí a krůtí maso se vaří rychleji, vepřové déle, hovězí ještě déle.V každém případě je třeba se přizpůsobit tomu, že tento proces není rychlý a urychlit ho nelze, jinak se pokrm zkazí.

Pochopme tedy, kolik času je potřeba na uvaření cholodě bez přidání želatiny:

  • Jak dlouho vařit kuřecí coldcracker bez želatiny.
  • Z kuřete, domácího kohouta, krůty, kachny a husy je třeba cholodě vařit asi 4 hodiny.

  • Jak dlouho se vaří cholodets z vepřového kolena.
  • Vepřová kolena se vaří déle – asi 5-6 hodin.Vepřová ouška by se měla vařit 2,5-3 hodiny.

  • Jak dlouho se vaří hovězí cholodě.
  • Hovězí maso se může vařit o něco déle, ale obecně se hovězí cholodeck vaří také asi 6 hodin.

  • Jak dlouho se vaří cholodec z vepřového a kuřecího masa.
  • Pokud připravujete smíšené cholodety – například z vepřového a kuřecího masa, měly by se vařit také 6 hodin, dokud se vepřové maso nerozvaří.Mimochodem, důvtipné hospodyňky se snaží do cholodetů přidávat kuřecí nebo kohoutí maso – věří, že tak pokrm lépe ztuhne.

  • Jak dlouho vařit koloděje v tlakovém hrnci.
  • Pokud chcete proces urychlit, můžete dát cholodets vařit do tlakového hrnce, doba vaření bude 1 až 3 hodiny.

    Při používání tlakového hrnce nezapomeňte dodržovat bezpečnostní opatření.

    Nejlepší tip: Zda je uzenáč hotový, poznáte snadno podle masa – mělo by být snadno oddělitelné od kostí.A čím déle se zimnice vaří, tím bohatší bude její chuť a lépe ztuhne.

    A ještě několik tipů, jak vařit cholodě:

  • aby byl vývar čirý, vařte maso na minimálním ohni – tak, aby se sotva vařilo a doutnalo pod pokličkou.
  • Maso by mělo být zcela zakryté vodou – abyste nemuseli vodu dolévat, když se vyvaří.
  • Po uvaření nezapomeňte odškrábnout veškerou pěnu.
  • Pokud máte pochybnosti, zda ztuhne, nebo ne, udělejte následující: nalijte malé množství vývaru na talířek, nechte ho vychladnout a dejte ho na chvíli do lednice.Pokud cholodets ztuhne – pak je vše v pořádku, můžete nalít na talíře.

    Dříve jsme si řekli, jaký je nejlepší způsob vaření cholodě, aby ztuhla.

    NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version