HomeTipyMohou se vlašské ořechy skladovat v lednici: jak zabránit tomu, aby se...

Mohou se vlašské ořechy skladovat v lednici: jak zabránit tomu, aby se produkt zkazil

Vlašské ořechy jsou na Ukrajině oblíbeným produktem, který si mnoho lidí dělá do zásoby.Trvanlivost takových ořechů je za určitých podmínek 2 roky.Hlavním požadavkem je nepřítomnost přímého slunečního záření a prudkých změn teplot.UNIAN vám poradí, jak skladovat ořechy loupané a ve skořápce.

Dříve jsme hovořili o užitečnosti vlašských ořechů pro lidský organismus.

Jak a kde skladovat loupané vlašské ořechy – doporučení

Loupané vlašské ořechy se doporučují těm, kteří chtějí ušetřit místo při jejich skladování.Jádra by se měla sušit v mikrovlnné troubě při teplotě 100-150 °C po dobu 10 minut, aby se dezinfikovala.Vyloupané ořechy je nejlepší skladovat v těsně uzavřené nádobě – skleněné dóze nebo plastové nádobě.V této podobě lze loupané ořechy skladovat přibližně 12 měsíců.

Pokud vás zajímá, zda můžete vlašské ořechy skladovat v chladničce, pak jednoznačně – ano, můžete.Jádra je třeba zbavit skořápek a ořechy zabalit do zipových sáčků.Případně se hodí jakákoli plastová nádoba s těsně uzavíratelným víkem.V této podobě lze v chladničce vlašské ořechy skladovat 4-5 měsíců, v mrazničce 1 rok.

Kde a jak dlouho se skladují vlašské ořechy ve skořápce

Vlašské ořechy není třeba vůbec loupat – dobře se uchovávají v přírodním stavu.Před uskladněním vlašské ořechy důkladně omyjte a položte je na plech se zapnutou troubou – tím se vysuší a dezinfikují.Bez vysušení se ořechy nebudou skladovat tak dobře – nadměrná vlhkost nebo nevhodné podmínky způsobí jejich zkažení a hnilobu.

Ideálními nádobami pro skladování ořechů ve skořápce jsou izolované bedny nebo police ve spíži.Hlavně je třeba zajistit, aby byly ořechy dobře větrané a mimo dosah přímého slunečního světla.Vlašské ořechy lze také skladovat v plastových nádobách a plátěných pytlích.Doba skladování v této formě je 2 roky.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments