HomeTipyLifehacky, jak co nejlépe využít struhadlo, jsou pojmenovány

Lifehacky, jak co nejlépe využít struhadlo, jsou pojmenovány

Kuchyňské struhadlo – nepostradatelná věc pro každou hospodyňku.Jejich rozmanitost je však ohromující a ne každý, dokonce ani zkušený kuchař ví, jaká struhadla existují.

Existuje řada lifehacků, jak tento přístroj efektivně používat a co všechno lze na struhadle nastrouhat.

Pokud jste někdy přemýšleli, k čemu slouží jednotlivé hrany struhadla – odpovídáme – k pohodlnému a rychlému krájení různých produktů, především zeleniny.

Šestihranné struhadlo: k čemu slouží každá strana

Účel stran struhadla je vlastně velmi jednoduchý: strana s velkými otvory je nejoblíbenější a nejčastěji se používá ke strouhání veškeré zeleniny, hodí se také ke strouhání tvrdého sýra a vajec.

Stranu s jemnými otvory potřebujete, pokud chcete strouhat zeleninu velmi jemně, např. při přípravě jídla pro dítě, nebo strouhat přísady do dušených salátů.

Strana struhadla s velkými vodorovnými otvory pomůže, aby zelenina byla plochá a zvlněná a stejně velká.

K dispozici je také strana se dvěma vodorovnými otvory.Pokud jste nevěděli, která strana struhadla na zelí je která, odpovídáme – je to tato.Slouží jako jakýsi krouhač.

Proč je na struhadle pichlavá strana – slouží ke strouhání česneku, citronové kůry nebo přísad do dětských jídel.Mnoho lidí se mýlí a myslí si, že je to rybí strana v roštu.

Existují také struhadla, která mají čtvercové otvory.Tuto stranu je vhodné použít jako struhadlo na zeleninu – s jejich pomocí může každá hostitelka nastrouhat například mrkev na korejský způsob, cuketu, červenou řepu.

A ještě jedna odpověď na otázku, k čemu slouží vypouklá strana struhadla – pracovní plocha struhadla má vypouklý tvar, aby se minimalizovala styčná plocha výrobku.Tím se snižuje fyzická námaha při strouhání.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments