HomeZahradničeníLidové prostředky proti mravencům v zeleninové zahradě - dědečkovy metody, které vždy...

Lidové prostředky proti mravencům v zeleninové zahradě – dědečkovy metody, které vždy fungují

Od začátku sezóny dači a zeleninové zahrady se každý zahrádkář potýká s problémem, jak rychle odstranit mravence, kteří tak rádi kazí těžce vypěstované plodiny.

Jak se zbavit mravenců na dačickém pozemku lidovými prostředky

Co na hubení mravenců na posteli, už máte doma na poličce.Hlavní je znát osvědčenou světskou moudrost.

Nejlepším prostředkem proti mravencům na zeleninové zahrádce je octová voda.Bude nutné zalévat všechna místa hromadění škůdců i samotné mraveniště.K přípravě je třeba 150 ml 70% kyseliny octové na 1 litr.teplé vody.Zřeďte množství, které potřebujete.Pokud kyselinu nemáte, můžete mraveniště jednoduše zalévat 9% octem, který však není třeba ředit.

Existuje také možnost, jak se zbavit mravenců v zeleninové zahradě pomocí sody.K tomu vezměte stejný poměr kypřicího prášku a moučkového cukru.Touto směsí posypte místa, kde se hmyz pohybuje nejintenzivněji.Postup opakujte, dokud zcela nezmizí.

Účinným prostředkem se může stát také sůl proti mravencům v zeleninové zahradě, zejména pokud jde ruku v ruce s popelem.Nejprve je třeba půdu lehce posypat popelem a poté zalít solným roztokem.Na jeho přípravu na litr vroucí vody je potřeba 7 polévkových lžic.obyčejné kuchyňské soli.

Čím otrávit mravence na zeleninové zahrádce, aby to bylo co nejlevnější? Použijte obyčejnou vařící vodu.Ihned po převaření tuto vodu vezměte a mraveniště vylijte, ale můžete to udělat i mimo vaše rostliny, jinak je také zabijete.

Můžete být také aktivní a chránit své stromy před příchodem mravenců.Pomoci vám může česnek, který tyto škůdce výborně odrazuje.Za tímto účelem potřete spodní stranu stromů nasekanými stroužky česneku nebo listy.

Již dříve jsme si řekli, jak se jednou provždy zbavit mšic.Velmi často působí v tandemu s mravenci.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments