HomeTipyLepší než v kavárně: jak si uvařit dokonalou kávu doma

Lepší než v kavárně: jak si uvařit dokonalou kávu doma

Mnoho lidí si jen těžko dokáže představit své ráno bez šálku ochucené kávy.Ne každý však ví, jak kávu správně uvařit.

UNIAN vás zasvětí do tajů dokonalého ranního nápoje.

Na chuť kávy má velký vliv správnost její přípravy.Pro dokonalý nápoj je nutné zohlednit všechny nuance, zejména mletí kávy nebo typ kávovaru.Například mletou kávu je třeba převařit a instantní káva může být kyselá.Zabývejme se všemi jemnostmi.

Káva v turbu: jak správně vařit

Nejběžnějším způsobem domácí přípravy kávy je vaření v turbíně.Ne každý však ví, jak správně uvařit lahodnou kávu v turbu.Pamatujte si několik pravidel:

  • kávu v turbu lze zalít jak studenou, tak horkou vodou: v prvním případě se bude vařit déle a bude mít intenzivnější chuť, v druhém případě bude mít nápoj jemnější chuť.
  • Káva bude obzvláště jemná, pokud během přípravy nápoje v turbu přidáte kousek másla.
  • Všichni milovníci kávy vědí, že káva miluje koření – vytvořte si vlastní aroma a chuť.
  • bohatší chuti dosáhnete, když kávu třikrát stáhnete z ohřevu, když stoupá pěna.
  • Káva se rychleji usadí, pokud do hotové kávy přidáte lžíci studené vody.
  • Příprava kávy v šálku

    Tento způsob je ideální pro ty, kteří si ještě nevybrali kávovar.K přípravě kávy v šálku budete potřebovat samotnou kávu, šálek a vroucí vodu.

    Vaření: Kávu si můžete připravit v kávovaru, který se nachází v blízkosti kuchyňského koutu:

  • Nasypte do šálku takové množství mleté kávy, jaké máte rádi.
  • Do šálku nalijte vroucí vodu až po okraj – měla by se vytvořit hustá kávová čepice.
  • Počkejte čtyři minuty, jemně zamíchejte, odeberte pěnu a vychutnejte si ji.
  • Často se objevují dotazy, jakou mletou kávu zvolit pro přípravu v šálku.Jemnější mletí dodá nápoji více hořkosti.Pokud váháte, můžete vyzkoušet vaření různých druhů mleté kávy v šálku a vybrat si svou oblíbenou.

    Káva bez vaření: jak připravit instantní kávu

    Rozpustná káva má řadu výhod, které lákají mnoho lidí.Tento druh kávy je nejjednodušší na přípravu.Má však jednu podstatnou nevýhodu-rozpustná káva může být kyselá.

    Proč je instantní káva kyselá? Kvůli jejímu chemickému složení.Této ne všeobecně příjemné chuti se však lze vyhnout.Existuje snadný způsob, jak odstranit kyselinu z kávy.Rozpusťte kávu v malém množství studené převařené vody a poté přidejte vroucí vodu.To je vše – nyní káva není kyselá.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments