HomeTipyLéčba přes noc: stačí si dát cibuli pod polštář a zapomenete na...

Léčba přes noc: stačí si dát cibuli pod polštář a zapomenete na svou nemoc

V zimě mnoho lidí trpí sezónním nachlazením a často ‚zabíjejí‘ své tělo prášky.Existuje však jednoduchý lifehack, který vám pomůže zbavit se rýmy a kašle a nevyžaduje zvláštní výdaje.

Jaká je užitečnost cibule – názor lékařů

Není žádným tajemstvím, že cibule obsahuje mnoho užitečných látek.Málokdo však ví o tom, proč cibule pomáhá při nachlazení.Celá věc spočívá v tom, že cibule obsahuje nejen vitaminy, minerální látky a další užitečné složky, ale také fytoncidy.Tak vědci nazývají látky, které jsou biologicky aktivní a dokáží bojovat s bakteriemi.Cibule uvolňuje těkavé fytoncidy, pokud ji nakrájíme na plátky.Vdechováním těchto látek člověk získá silnou dávku látek, které bojují proti nachlazení, rýmě, bolestem hlavy a chřipce.

Nakrájená cibule na nachlazení je skvělým lékem, který nestojí mnoho.Na horečku je cibule také účinná, takže se vyzbrojte těmito radami a neonemocněte.

Kde je lepší rozložit cibuli v domě – doporučení

A jestliže užitečnost cibule při nachlazení je nepopiratelná, otázky, kam je lepší cibuli v domě rozložit a zda je možné dát cibuli do místnosti s novorozencem, vyvolávají mnoho diskusí.Lékaři doporučují nespěchat s pořádáním ‚cibulové aromaterapie‘, pokud je doma miminko.Pro začátek je vhodné poradit se s pediatrem a zjistit, jak přesně bude dítě na štiplavou vůni reagovat.

Dospělí by se cibule bát neměli.Jednu cibuli můžete nakrájet na čtyři kousky a rozmístit je po domě.Cibuli je dobré vyměnit, když začne vadnout.Kousky můžete také schovat do sklenic s otvory, skvělé jsou malé krabičky pro děti.Jakmile jednou použijete cibuli k léčení, už se nebudete divit, proč si dáváte cibuli pod polštář.

Za jedinou noc vás nakrájená cibule může zachránit před rýmou a nemocí.Je však třeba vzít v úvahu, že každý člověk může mít nesnášenlivost na vůni a látky, které cibule uvolňuje.A pak je vhodné se před použitím takové metody poradit s lékařem.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments