Home Tipy Který džem je nejzdravější: chutná pomoc tělu v zimě

Který džem je nejzdravější: chutná pomoc tělu v zimě

0

Na podzim Ukrajinci pilně zavírají různé marmelády na zimu.Se začátkem prosince je čas otevřít sklenice s chutným lektvarem a načerpat přírodní vitaminy.Nezapomeňte však, že marmeládou byste se neměli přejídat, jinak může dojít ke zvýšení hladiny cukru v krvi.UNIAN zjistil, jaké různé druhy džemů jsou užitečné.

  • Rybízový džem.
  • Jeřabinový džem.
  • Švestkový džem.
  • Malinový džem.
  • Džem ze smrkových šišek.
  • Růžový džem.
  • Jablečný džem.
  • Rybízový džem

    Rybízový džem je považován za jeden z nejužitečnějších.Každý zná léčivé vlastnosti této kyselé bobule.Černý rybíz obsahuje obrovské množství vitaminu C a je také bohatý na fytonicidy, hlavní nepřátele chřipky.Vhodnější je syrová než vařená marmeláda – zachovává si více vitamínů.

    Džem z jeřabin

    Jeřabinový džem je skvělým pomocníkem v boji proti stresu a nespavosti.Je velmi prospěšný pro nervovou soustavu.Také džem z jeřabin snižuje krevní tlak, uklidňuje nervový systém a zlepšuje výkonnost.

    Švestkový džem

    Obrovská dávka vitaminu P je hlavním přínosem švestkového džemu.Švestkový džem posiluje cévní stěny a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

    Malinový džem

    V boji proti nachlazení, bolestem v krku a horečce je nepostradatelný malinový džem.Při laryngitidě, faryngitidě a dalších onemocněních hrdla je vhodné jíst vařený džem a při příznacích akutních respiračních virových infekcí a kašli je lepší přidávat syrový džem do čaje.

    Džem ze smrkových šišek

    Džem ze smrkových šišek není příliš oblíbený, ale je to skutečná vitamínová bomba.Je známá svými antibakteriálními účinky a je také velmi prospěšná pro srdce a cévy.

    Růžový džem

    Neobvyklá a velmi chutná růžová marmeláda je velmi dobrá pro žaludek: zlepšuje trávení, snižuje riziko vzniku vředů a normalizuje metabolismus.Jeho éterické oleje bojují proti bakteriím a zklidňují nervový systém.Takový džem si zachová více vitamínů, pokud se okvětní lístky růží nevaří, ale jednoduše se uzavřou s cukrem.

    Třešňový džem

    Lékaři prokázali, že třešňový džem je mimořádně prospěšný pro kosti a klouby, posiluje cévy a snižuje krevní tlak.Višně jsou také bohaté na vitaminy a kyseliny, které jsou nepostradatelné při nachlazení.

    Jablečný džem

    Jablečný džem nebo marmeláda je bohatá na pektin, látku, která je neuvěřitelně prospěšná pro srdce a také odstraňuje z těla cholesterol a těžké kovy.O jablkách je všeobecně známo, že jsou bohatá na železo a draslík, což je rovněž dobré pro srdce.

    NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version