HomeTipyKterou část vepřového masa je nejlepší vybrat a které maso raději nekupovat

Kterou část vepřového masa je nejlepší vybrat a které maso raději nekupovat

Které vepřové maso je nejzdravější? Která část vepřového masa je nejchutnější? Která část vepřového masa je lepší na dušení a která na smažení? Pojďme přijít všem těmto otázkám na kloub.

Která část vepřového jatečně upraveného těla je nejlepší

Všechny části vepřového jatečně upraveného těla se dělí do čtyř jakostních tříd.

První třída vepřového masa je vepřová kýta, hřbet a šunka.Jedná se o nejkřehčí části jatečně upraveného těla s nejmenším množstvím tuku nebo libového masa.

Druhou třídou vepřového masa je krkovice a plec.Tyto části mají dostatek tuku, aby byl pokrm měkký a šťavnatý.

Která část vepřového masa je nejvíce nezdravá

Třetím druhem vepřového masa je bůček a pobřišnice.Tyto části mají velmi vysoký obsah tuku.

Čtvrtým druhem vepřového masa je hlava, koleno, kýta.Vaření chrupavek, kůže, šlach není dobrý nápad.

Která část vepřového masa je nejlepší pro dušení

K dušení je lepší použít hřbet, svíčkovou a šunku, tj.Vepřové maso první jakosti.K dušení lze použít i krkovici a plecko.

Která část vepřového masa je nejlepší pro pečení

Pro smažení zvolte šunku, hřbet a kýtu, pokud chcete libovější a dietnější pokrm.Z bůčku a hrudí jsou výborné tučné vepřové kůže.

Která část vepřového masa je nejlepší na kebab

Asi všichni milovníci relaxace v přírodě vědí, že na kebab je nejlepší plec a krkovice.Klidně si je vezměte – kebab bude šťavnatý.

Bůček a břicho lze také připravovat na otevřeném ohni.Přebytečný tuk se rozpustí a vy získáte chutné maso.

Kterou část vepřového masa je lepší vzít na mleté maso

Na mleté maso je stejně jako na kebab lepší krkovice nebo plec.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments