HomeTipyKalendář ochrany přírody na léto: co uzavřít na zimu v srpnu

Kalendář ochrany přírody na léto: co uzavřít na zimu v srpnu

‚Letní den živí zimní měsíc,‘ říká známé přísloví.Už od léta se Ukrajinci připravují na chladné a neúrodné měsíce tím, že na zimu zavírají různé okurky a sladkosti.Zvláště důležité je dělat si takové zásoby v době války, kdy žádný region není imunní vůči nedostatku potravin a hladomoru.

Všechno ovoce a zelenina mají svou sezónu, kdy je nejlepší je na zimu uzavřít.UNIAN vám prozradí, kdy a jaké konzervy je možné uzavřít v červnu, červenci a srpnu.

  • Co zavřít na zimu v červnu.
  • Co uzavřít na zimu v červenci.
  • Co uzavřít na zimu v srpnu.
  • Co uzavřít na zimu v červnu

    Červen je bohatý na bylinky a česnek.V prvním letním měsíci sklízejte rané odrůdy zeleniny.Nejdůležitější plodinou tohoto měsíce jsou jahody.

  • Začátkem června dozrávají první zelené rostliny.Můžete zavřít na zimu petržel a kopr, dresink na zelený boršč, připravit sušené bylinky, konzervované česnekové šípky.
  • V polovině června dozrává raný česnek.Česnek můžete zavřít na zimu nebo ho přidat do jiných druhů zavařenin.
  • V polovině a na konci měsíce můžete připravit konzervované cukety a cuketový kaviár.
  • Koncem měsíce začíná dozrávat mladý hrášek.Zelený hrášek můžete na zimu uzavřít.
  • První letní měsíc je bohatý na různé bobule.Hlavní královnou června jsou jahody.Vyrábějí se z nich džemy, marmelády, kompoty, likéry.
  • V tomto měsíci se objevují rané odrůdy jablek.Můžete z nich připravit jablečný džem na zimu, ale i kompoty a marmelády.
  • Co zavřít na zimu v červenci

    V červenci pokračujte v uzavírání zeleniny a ovoce, které byly sklizeny v červnu.Přidává se do nich mnoho druhů bobulí.

  • K červnovým bobulím se přidávají třešně a višně.Kromě džemů a kompotů můžete uzavřít alkoholické třešňové nálevy.
  • Začínají dozrávat meruňky – můžete z nich připravit meruňkový džem, marmeládu, kompoty.
  • V červenci připravujte přípravky z mnoha bobulovin – džem z rybízu, angreštu, ostružin.
  • Stejně jako v červnu pokračujte v uzavírání cuket.K nim se přidávají lilky.Vařte lilky na zimu, lilkový kaviár a lilkovou přesnídávku.
  • Dozrávají rané odrůdy zelí – připravte si kysané zelí.
  • Co zavřít na zimu v srpnu

    Srpen je nejštědřejším měsícem léta.V tomto měsíci si můžete uchovat téměř vše, po čem vaše duše touží.Na zimu se konzervují nejen jednotlivé druhy zeleniny, ale i různé saláty a sortimenty.

  • V srpnu se zavařují papriky a paprikové lečo.Na zimu přikryjte také hořké papriky.
  • Nejočekávanějším produktem srpna je meloun.Na zimu můžete uzavřít plátky melounu nebo šťávu.
  • Spolu s melounem dozrává meloun – základ džemů a marmelád.Meloun se také konzervuje v plátcích v sirupu.
  • Okurky dozrávají v červenci, ale takto časné plody mohou být hořké.Srpen je optimální dobou pro výrobu nakládaných okurek a lehce solených okurek.
  • Ve stejnou dobu jako okurky se nutně uzavírají rajčata.Objevují se od července, ale teprve v srpnu se stávají vhodnými pro konzervování.Nakládaná rajčata jsou oblíbenou pochoutkou mnoha Ukrajinců.
  • Do poloviny srpna dozrává mrkev.Lze ji zavřít jako samostatnou svačinu, ale častěji se používá ke konzervování jiné zeleniny.Lze z ní připravit korejskou mrkev.
  • Milovníci luštěnin zavírají fazole na zimu.
  • Koncem měsíce dozrávají na stromech švestky, ze kterých se připravuje skvělý džem.
  • Dalším užitečným srpnovým ovocem je hruška.Hospodyňky připravují hrušky v sirupu a hruškový džem.
  • Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments