Cibule je velmi běžná zelenina, často se používá jako koření.Hospodyňky ji přidávají téměř do všech jídel, protože jim dodává příjemnou a pikantní chuť.A cibulová polévka je korunou francouzské kuchyně.
Mnozí tuto rostlinu nemají rádi kvůli specifické chuti a pálení, ale to není problém.Existuje velmi jednoduchý způsob, jak tuto zeleninu zbavit hořkosti, dokonce si můžete vyrobit nakládanou cibuli – spařte ji vroucí vodou.
UNIAN se dozvěděl, jak cibuli správně opařit, aby se zbavila nepříjemné chuti.
Jak dlouho uchovávat cibuli ve vroucí vodě – pamatujte si navždy
Vaření cibule ve vroucí vodě je poměrně jednoduché.Zvládne to každý.
Nejprve nakrájíme zeleninu tak, jak potřebujeme pro další použití, a pak:
Nezabere to více než 5 minut, ale s výsledkem budete spokojeni.Cibule ztratí veškerou hořkost a nebude vás pálit v ústech.Tento způsob však není vhodný pro červenou cibuli, protože by zšedla a nebyla by chutná.
Jak ‚opařit‘ cibuli octem – tajná metoda
V boji proti hořkosti cibule se ocet může stát nepostradatelným spojencem.Rychle odstraní ze zeleniny všechny vlastnosti, které nemáme rádi.Zároveň cibule zůstane křupavá a ihned mírně marinovaná.Tento způsob je vhodný pro všechny druhy zeleniny.
Pro přípravu lehké marinády budete muset zředit 2 čajové lžičky 9procentního stolního octa 200 mililitry vody.Vzniklý roztok nalijte na nakrájenou cibuli.Zelenina se namáčí asi 30 minut.Je třeba mít na paměti, že po takové úpravě získá specifickou chuť, která se nemusí líbit každému.