HomeTipyJakou rýži zvolit pro plněné zelí, aby se pokrm nezkazil: důležité nuance

Jakou rýži zvolit pro plněné zelí, aby se pokrm nezkazil: důležité nuance

Rýže je jednou ze dvou hlavních složek nádivky do plněného zelí a kvalita hotového pokrmu závisí na tom, jakou rýži zvolíme.UNIAN se dozvěděl, jaký druh rýže je pro plněné zelí nejlepší, kolik rýže je potřeba a jak ji správně uvařit.

  • Jakou rýži vybrat na plněné zelí.
  • Jak uvařit rýži na plněné zelí – návod krok za krokem.
  • Rýže na plněné zelí – poměry.
  • Mimochodem, není to tak dávno, co jsme se již podělili o tipy šéfkuchaře, jak uvařit plněné zelí, aby se nerozpadalo.

    Jakou rýži zvolit na plněné zelí

    Rýže na plněné zelí je zkrátka a dobře vhodná jakákoli rýže, ideální varianta neexistuje.Přesto je však lepší použít spíše kulatozrnnou než dlouhozrnnou rýži.Dlouhé odrůdy jsou totiž příliš drobivé a vyžadují zkušenost a zručnost při manipulaci.A jsou lepší pro pilaf.Kulaté odrůdy jsou naopak lepivější, takže se nerozpadají.Kromě toho taková rýže lépe spolupracuje s mletým masem, druhou hlavní složkou nádivky plněného zelí.

    Mimochodem, kuchaři na plněné zelí nejraději používají rýži arborio a arnaroli.Dobře se hodí také odrůdy nano a vialone.A nedoporučuje se brát drcené kroupy, jinak by nádivka vyšla příliš tekutá.A aby vám nevznikla kaše, můžete dát přednost rýži vařené v páře.

    Kulatá rýže je pro plněné zelí vhodnější / foto ua.depositphotos.com.

    Jak uvařit rýži na plněné zelí – návod krok za krokem

    Před smícháním ingrediencí na nádivku je třeba uvařit rýži na plněné zelí, dokud není napůl uvařená.

    Správně uvařit rýži pro plněné zelí není vůbec obtížné, hlavní je nepřevařit ji.K tomu potřebujete:

  • Kroupy dobře propláchněte, dokud není voda čistá.
  • Nasypte do vody v poměru 1 díl rýže na 2 díly vody.
  • Přiveďte k varu, stáhněte na mírný plamen a vařte rýži asi 7-10 minut.
  • Poté přidáme máslo (nepovinné), přikryjeme pokličkou a necháme 10-15 minut prohřát.
  • Vezměte v úvahu, že během vaření rýže zvětší svůj objem a absorbuje velké množství tekutiny.Rýži nesolte.Rýži na plněné zelí není nutné vařit, ale pokud použijete syrovou rýži, doba dušení plněného zelí se prodlouží a zelí bude suché.

    Rýže na plněné zelí – poměry

    Kolik rýže je potřeba na plněné zelí, je otázka neméně důležitá než ty předchozí.Zkušení kuchaři doporučují použít jeden nebo jeden a půl šálku rýže na kilogram mletého masa.Nebo lze rýži a mleté maso použít v poměru 1:3.Důležité je také nepřehánět množství krupice, aby se z nádivky nestala kaše.

    Správné uvaření rýže na plněnou kapustu je snadné / foto ua.depositphotos.com.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments